Tuna a půl nepojízdných starostí

7. února 2019

Ojetý automobil může být na jednu stranu dostupným řešením, když auto zkrátka potřebujete. Na druhou stranu může koupě ojetého vozu člověku přidělat nejednu vrásku na čele. Kdyby pan Michal na své straně neměl silného partnera, jako D.A.S., měl by za své peníze jen porouchané auto a hromadu starostí.

Pan Michal zakoupil ojeté vozidlo. Po prvních několika dnech se na autě objevila první závada. Okamžitě tedy kontaktoval prodejce s reklamací. Ten mu ale jen suše odvětil, že se jedná pouze o běžnou údržbu, takže ani nemá smysl cokoliv reklamovat, když by reklamace byla zamítnuta. To se panu Michalovi příliš nezdálo, a proto se na nás obrátil s žádostí o pomoc. 

Ihned jsme panu Michalovi vysvětlili, že jeho instinkt nelhal a je opravdu v právu – skrytá závada skutečně není jen potřeba běžné údržby. Vyzvali jsme tedy v zastoupení pana Michala prodejce, aby přijal reklamaci, sepsal řádný reklamační protokol a nakonec nás řádně informoval o výsledku reklamačního řízení. Ten své stanovisko přehodnotil a reklamaci skutečně nakonec vyřídil.

Na vozidle se však i nadále objevovaly další a další vady, a proto jsme se za pana Michala opět postavili a odstoupili od kupní smlouvy. Jelikož prodejce jako profesionál musel o vadách vědět a pana Michala na ně neupozornil, jednalo se o hrubé porušení smlouvy. Kdyby totiž pan Michal o vadách věděl, takový automobil by si nikdy nekoupil. Nejdříve prodejce naše odstoupení neakceptoval, nicméně po zaslání předžalobní výzvy s důraznou argumentací podepřenou podrobným právním rozborem celé situace svůj postoj změnil, odstoupení od smlouvy přijal a vrátil panu Michalovi celou kupní cenu ve výši 239 990,- Kč. Ten tak ušetřil nejen peníze za opravy vozidla nebo případný soudní spor, ale i spoustu zbytečných nervů.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek