Ve své firmě prý může zaměstnávat koho chce

9. ledna 2017

Poctivá práce bude vždy po zásluze odměněna. Třeba vyhazovem. Pan Ivan byl léta zaměstnán u stavební firmy, aby bez varování obdržel výpověď pro nadbytečnost. Překážel totiž přijetí ředitelova známého. O jakékoli lidské debatě nemohla být řeč, protože si zaměstnavatel trval na svém. A tak se do hovoru dali advokáti obou stran.

Známosti na vyšších místech někdy mohou výrazně přetlačit jakýkoli profesionální přístup. Pan Ivan o tom ví své. Roky poctivě pracoval u stavební firmy jako odborný poradce. Zaměstnavatel s ním byl spokojený a nikdy nedal najevo žádné připomínky. Přesto panu Ivanovi jednoho dne přistála na stole výpověď s vágní výmluvou na kapacitní důvody. Ty byly o to překvapivější, že o několik dní později zaměstnavatel na stejnou pozici najal svého známého.

Pan Ivan se nechtěl nechat jen tak odbýt. Zjišťoval, pátral. Žádná reorganizace ve firmě nenastala, žádné pozice zrušeny nebyly ani se nezměnily jejich definice. Pouze došlo k přijetí nového zaměstnance na místo pana Ivana. Zaměstnavatel panu Ivanovi přesto tvrdil, že není potřebný a vykázal ho z pracoviště. Proto nás pan Ivan požádal o přezkoumání, zda byl postup zaměstnavatele správný.

Jelikož už běžela dvouměsíční lhůta pro podání žaloby na neplatnost výpovědi, okamžitě jsme žalobu podali s poukazem na nedostatek důkazů pro nadbytečnost pana Ivana. Advokáti zaměstnavatele v reakci na žalobu požádali o uzavření smíru. Výsledkem jednání byla dohoda o narovnání stran, která zahrnovala štědré odstupné pro pana Ivana a ještě mimořádnou odměnu. A ta pro pana Ivana rozhodně nadbytečná nebyla.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Včera

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek