Víc než přísná pokuta

15. srpna 2018

Zvyšování bezpečnosti na silnicích – dlouhodobý cíl evropských úřadů. Jedním z řešení, které vymysleli, je trestání za rychlou jízdu „bez hranic“. Poslední rok i Česko aktivně spolupracuje se zahraničními státy a výsledkem je, že řadě českých řidičů po návratu ze zahraničí přijde informační dopis o překročení rychlosti a rovněž pokuta. Toto obdržel i pan Antonín. Zádrhel však byl, že v dané době se v zahraničí vůbec nevyskytoval a navíc na něj chtěl svůj průšvih hodit někdo jiný!

Pan Antonín pracovně do zahraničí zavítá často – provozuje odtahovou službu, která se specializuje na odtah vozidel, která se Čechům porouchala v zahraniční, ale opravu chtějí provést v Česku. Pak ale našel ve schránce dopis, že je podezřelý, že v Německu dvakrát porušil předepsanou rychlost, za což mu dle dopisu hrozila pokuta 300 €, dva trestné body a navíc měsíční zákaz řízení motorových vozidel na území Německa, což by pro jeho podnikání bylo více než nepříjemnou překážkou. Háček ale tkvěl v tom, že pan Antonín nepoznával ani řidiče na přiložené fotografii, ani auto včetně registrační značky a dokonce v dané době byl na opačné straně Evropy, což mohl kdykoliv dokázat zápisy v knize jízd.

V zastoupení pana Antonína jsme zaslali německým úřadům vyjádření, a ty bez dalšího na základě předložených důkazů všechna řízení vedená proti panu Antonínovi zastavily. Nakonec se ukázalo, že za vším byl německý provozovatel odstavného parkoviště, na kterém pan Antonín často vyzvedával porouchaná vozidla českých řidičů. Ten se totiž chtěl vyhnout odpovědnosti za svou neukázněnou jízdu tím, že jednoduše nahlásil pana Antonína jako řidiče onoho vozidla, kterým byly přestupky spáchány – prostě jeho jméno a další identifikační údaje opsal z razítka. Očividně doufal, že německé úřady buď nebudou postihovat českého řidiče, anebo že se český řidič nebude umět efektivně bránit.

Odmítli jsme se s takovou nespravedlností a drzostí německého provozovatele parkoviště smířit a dali jsme německé policii podnět k prošetření jeho jednání, které v Německu může být i trestné. Ten tak musel vysvětlovat svůj čin nejen úřadům prošetřujícím přestupky, ale i policii. Navíc musel uhradit veškeré náklady na právní zastoupení pana Antonína, které se vyšplhaly na necelých 30 000,- Kč. Ten byl pak velmi rád, že využívá našich služeb. My jsme zase mohli znovu dokázat, že D.A.S. brání slušné a bojuje proti neférovému jednání a nespravedlnosti.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek