Zánovní tablet a vykutálený prodejce

4. července 2022

Stalo se vám někdy, že jste omylem koupili poškozené zboží? Reklamace by v takovém případě měla být rychlá a jednoduchá. To si myslel i pan Lukáš. Jak se ale ukázalo, pěkně se přepočítal. Prodejce dělal vše, co mohl, aby reklamaci smetl ze stolu.

Pan Lukáš je velkým milovníkem Apple produktů, a tak už delší dobu zvažoval, že svou sbírku obohatí o další přírůstek. Volba nakonec padla na zánovní iPad mini, který na své stáří vypadal opravdu udržovaně. „Už se nemůžu dočkat, až ho doma vyzkouším,“ těšil se ze své koupě pan Lukáš. V tu chvíli ještě netušil, že jeho rozhodnutí bude mít nemilou dohru.  

Nadšení z něj vyprchalo hned při prvním testování. Zjistil totiž, že obrazovka iPadu se vůbec neotáčí. Druhý den zašel zpátky do obchodu, dal zboží k reklamaci a celou věc považoval za uzavřenou. Podle všeobecných obchodních podmínek měl nárok na okamžitou výměnu zařízení do 7 dní od nákupu, což také využil. 

Druhý den ho ale čekalo další nepříjemné překvapení. „Je nám to líto, ale reklamaci vám uznat nemůžeme. Zařízení má vadu displeje, která nebyla zapsaná do faktury při koupi, takže vám nemůžeme nabídnout výměnu, ale pouze opravu,“ odpálkoval ho prodejce. „Oprava by stála minimálně 4.500 Kč a musel byste si ji uhradit sám,“ dodal spěšně.  

Pan Lukáš na nic nečekal a rychle volal právníkům D.A.S. o radu. Popsal jim, co se stalo, a přiložil fotky iPadu, z nichž bylo jasné, že displej byl poškozený už před koupí. Právníci hned věděli, kde je pravda, a udeřili na prodejce. Předložili mu nejen na fotodokumentaci, ale také čestné prohlášení svědkyně, která vadu při prodeji rovněž potvrdila. 

Co na to prodejce? Po zasypání důkazy ze všech stran neměl na výběr nic jiného než vyjít vstříc. Panu Lukáši nabídl buď výměnu zboží, nebo odstoupení od smlouvy a vrácení peněz. Pan Lukáš se dlouho nerozmýšlel. Dobře věděl, že řešení potenciálních problémů s tímto prodejcem by ho stálo akorát čas a zbytečné nervy. Rozhodl se proto pro vrácení peněz. „Ještě že jste to za mě vyřídili. Na peníze nebo výměnu bych jinak mohl rovnou zapomenout,“ děkoval pan Lukáš právníkům (bez D.A.S. musel za právní služby zaplatit nejméně 6.000 Kč). 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek