Aspoň se prý na motorce v zimě otuží

15. listopadu 2017

Jedni je milují, druzí k smrti nenávidí. Motorkáři jsou trnem v oku mnoha řidičů. A některých pojišťoven zřejmě také. Například pojišťovna pana Antonína by ho klidně poslala v mínus deseti stupních na silnici, jen aby mu nemusela hradit škodu z nehody, kterou ani nezpůsobil. Logické argumenty odmítala, nebyla s ní kloudná řeč.

Dobrá práce nečíhá za každým keřem a občas je potřeba kvůli ní projet hned celou alejí. Pan Antonín do svého zaměstnání dojížděl denně, a tak když ho v zimních měsících nabourali a jeho vůz musel na deset dní do servisu, vypůjčil si vůz náhradní. Z povinného ručení viníka mu pojišťovna uhradila opravu vozu a situaci považovala za vyřízenou. Náklady na náhradní vůz pojišťovna vyplatit odmítala, protože pan Antonín vlastnil ještě dvě další motorová vozidla, a tudíž si náhradní vůz vůbec půjčovat nemusel. Jenže tak jednoduché to zase nebylo.

Pan Antonín pojišťovně potvrdil, že dvě další motorová vozidla skutečně má. Vysvětlil však, že jedním z nich je sportovní motocykl, který vzhledem k počasí k dopravě používat nemohl, a druhým je vůz, který používají jeho rodiče ke každodennímu dojíždění k lékaři a bez kterého se neobejdou. Pojišťovně se dodatečné informace od pana Antonína nezdály, argumenty odmítla uznat a o celém případu se dále nechtěla bavit.

Vyzvali jsme pojišťovnu k přehodnocení stanoviska. Apelovali jsme především na morální aspekt věci. Podle našeho názoru není možné nelze po panu Antonínovi požadovat, aby v zimních měsících používal k nutným cestám motocykl, ani ho nutit, aby odebral svým rodičům vůz, na kterém jsou závislí. Pojišťovna si vyžádala čestná prohlášení od rodičů pana Antonína, že vůz potřebují a používají. Po jejich obdržení panu Antonínovi obratem uhradila náklady na pronájem náhradního vozidla v plné výši.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Víte, kde je ten nejlepší relax? Přece ve sprše. Své o tom ví také paní Daniela, která si do ní plánovala pořídit masážní box. Myšlenka o úžasném odpočinku se však brzy rozplynula. A bez pomoci D.A.S. se nakonec neobešla.

Celý článek
Před týdnem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Pan Martin měl opravdu smolný den. Připletl se do dopravní nehody, která nepoškodila jen jedno, ale dokonce dvě jeho auta zaparkovaná podél silnice. Když pak požadoval proplacení škod, pojišťovna si hbitě našla kličku, jak se své zodpovědnosti vyhnout.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Výmoly, štěrk, nerovnosti na silnici. V nejlepším případě to odnese jen pneumatika, v horším případě i disk nebo další části auta. V případě pana Leoše to bylo obojí. S úhradou oprav za škodu to však tak jednoduché nebylo.

Celý článek