Bez placení by to nešlo

14. listopadu 2018

Náš klient provozuje automobilovou nákladní dopravu. A jako každý podnikatel občas narazí na zákazníka, který se k placení zrovna dvakrát nemá a jen dokola omílá, že peníze už odeslal, že je odešle zítra a další bezduché výmluvy.

Významná přepravní společnost, říkejme jí třeba Haades, a.s., která je naším klientem, obstarala pro svého zákazníka v průběhu pěti měsíců dopravu stovek tun písku z Mělníka do Drážďan. Dle dohody společnost Haades, a.s. každý měsíc vystavila svému zákazníkovi fakturu odpovídající přepravenému množství materiálu. Celkem se jednalo o částku 356 953,46 Kč bez DPH. Zákazník se však k placení neměl.

Nejprve se společnost Haades, a.s. snažila vše vyřešit sama. Opakovaně kontaktovala svého zákazníka s žádostmi a výzvami k úhradě dlužných faktur. Dokonce nabídla svému zákazníkovi i splátkový kalendář. Jediné, čeho se jí však dostalo, byly nekonečné výmluvy a sliby. To už ale našemu klientovi došla trpělivost a předal své pohledávky k vymáhání nám.

Seznámili jsme se s podklady, které nám společnost Haades, a.s. poskytla, a obratem jsme dlužníkovi poslali předžalobní výzvu podle § 142a občanského soudního řádu a upozornili ho, že v případě jejího neuposlechnutí nebudeme váhat s podáním žaloby. Všechna naše tvrzení jsme podepřeli nevyvratitelnými důkazy, ze kterých existence dluhu vyplývala. Netrvalo ani dva týdny a společnost Haades, a.s. nás kontaktovala, že jí dlužník uhradil první dvě dlužné faktury a požádal ji o možnost zaplatit zbytek závazku ve splátkách. Náš klient vyšel svému dlužníkovi vstříc a ten svůj slib z obavy ze soudního sporu tentokrát už dodržel.

Občas totiž prostě stačí, když se máte ve svém podnikání o koho opřít, tak proč ne o D.A.S.?

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak moc věříte moderním technologiím? Pan Bořek, majitel velké autobusové společnosti se pěkně spálil. A to hned několikrát po sobě. Ještě že měl na své straně ostřílené advokáty, kteří věděli nejen, jak prokázat nedostatky radaru, ale také jak se domluvit s nekompromisními úředníky.

Celý článek
Před týdnem

Lapálie se sedačkou

Lapálie se sedačkou

Máte štěstí na poctivé prodejce? Někteří udělají vše, co vám na očích vidí, jiným jde jenom o zisk. A co teprve, když přijde na reklamaci. Jednu špatnou zkušenost má i paní Andrea, která chtěla vrátit peníze za poškozený kus nábytku.

Celý článek
Před 2 týdny

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

S exekutory si není radno zahrávat. Své o tom ví také pan Ondřej, který se do jejich spárů dostal zcela nevinně. Ještě že měl po svém boku advokáty z D.A.S. Podívejte se, jak postupovat, když vám vymahači majetku neoprávněně zabaví vaše osobní věci.

Celý článek