Díra v silnici - díra v rozpočtu? NE!

31. října 2018

Většině z nás přeběhne mráz po zádech jen ze samotné představy, že musíme něco vyřídit s nějakým úřadem. Ne však paní Mirka – má od toho totiž pojištění právní ochrany. Přečtěte si, jak to bylo s náhradou škody za poškozené vozidlo na nerovné silnici.

Paní Mirka jezdí každý den autem do práce. Skoro každý den ta stejná trasa. Jednou ale jela jinudy, a jak to dopadlo! Nerovná vozovka a poškozené auto bylo na světě. Co naplat, muselo do servisu. Tam jí automechanik sdělil, že má poškozenou pneumatiku, pružinu, tlumič a podběh. Vzhledem k tomu, že paní Mirka auto potřebovala pro každodenní dojíždění do práce, nechala jej v servisu rovnou opravit, což vyšlo na 63 700,- Kč. Jak byla oprava hotová, shromáždila podklady a předala případ nám, abychom jí zajistili patřičnou náhradu škody.

Vyzbrojeni fotkami poškození vozidla, místa vozovky, kde k nehodě došlo, a fakturou za opravu jsme zahájili jednání s Technickou správou komunikací. Po chvíli komunikace nás Technická správa komunikací odkázala na svoji pojišťovnu, se kterou jsme v jednání o náhradě škody a její výši pokračovali. Pojišťovna si vyžádala další podklady a po jejich obdržení nárok paní Mirky schválila.

Pojišťovna uhradila 36 000,- Kč, Technická správa komunikací ten zbytek, 27 700,- Kč,  a paní Mirka byla šťastná, že vozidlo mohla dále užívat. Škarohlíd by sice mohl říci, že naše úloha v celém případu byla jen pouhou formalitou. Nicméně jakákoliv komunikace s Technickou správou komunikací či pojišťovnou vyžaduje vysokou míru odbornosti a orientace v dané problematice, bez nichž bychom jen stěží mohli hájit práva a zájmy našich klientů.

Mít na své straně DAS znamená, že nejste na své problémy sami.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek