Dluhy se mají platit… nebo nemusí?

10. října 2023

Paní Marcela je zkušená podnikatelka se srdcem na pravém místě. Když se na ní obrátila firma jejího známého, že potřebuje půjčit peníze na marketing, bez váhání souhlasila. V tu dobu ale nevěděla, že si zadělává na pěkný malér…a že bez pomoci D.A.S. se neobejde.

1.000.000 Kč. To byla výše zápůjčky, se kterou paní Marcela souhlasila. Její známý ji ujišťoval, že jí firma všechno vrátí do posledního haléře. Velkorysost paní Marcely ale neznala meze – a nad rámec toho se rozhodla na směnku půjčit dodatečný milion jednateli firmy. Jenže co se nestalo… jakmile uplynula dohodnutá doba na vrácení peněz, firma i s jednatelem se začali vymlouvat. „Víte, ještě čekáme na dalšího klienta, ale hned po podpisu smlouvy vám peníze pošleme zpátky.“ Paní Marcela se tentokrát nenechala oklamat planými sliby a obrátila se na D.A.S.  

Advokáti zaslali oběma dlužníkům předžalobní výzvu, ale oba hráli mrtvého brouka. D.A.S. tak nezbývalo nic jiného, než zahájit soudní řízení. Zatímco firma se vůbec neobtěžovala bránit, jednatel se proti směnce snažil protestovat. Dobrou zprávou bylo, že soud nekalé praktiky prokoukl a dal za pravdu paní Marcele v obou případech. Celkem tak měla získat zpátky 2.000.000 Kč, a to formou postupných splátek.  

Trvalo to 2 roky, ale nakonec byly oba dluhy úspěšně splaceny! „Konečně,“ oddychla si paní Marcela, která si během čekání procvičila trpělivost a naučila se větší obezřetnosti, když dojde na půjčování peněz. V neposlední řadě ale také ušetřila spoustu peněz. Kdyby si měla platit náklady na právní zastoupení ze svého, stálo by jí to celkem zhruba 250.000 Kč. „Ještě jednou vám děkuju za skvěle odvedenou práci,“ řekla vděčně advokátům D.A.S. „Bez vás bych za ty uplynulé roky asi úplně zešedivěla,“ prohodila na závěr s úsměvem. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek