Dopravní patálie na německé dálnici

9. listopadu 2020

Jízda kamionem je pro pana Františka denním chlebem. Na cestě po německé dálnici se mu však přihodila nemilá dopravní situace, kterou musel řešit s místní policií. Jak z toho vyvázl a co všechno museli právníci D.A.S. vykomunikovat? To vše se dočtete v našem příběhu.

Chvíle nepozornosti a dopravní nehoda může být na světě. Své o tom ví pan František, který popojížděl v koloně se svým kamionem na německé dálnici. Na pár sekund ztratil koncentraci a rázem narazil do auta, které jelo před ním. Pan František však nenechal nic náhodě a hned začal s řidičem situaci řešit. Řidič ovšem mluvil pouze německy, což pro pana Františka byla úplná španělská vesnice.

„Co budu jenom dělat?,“ povzdychnul si František. Naštěstí si poradil velmi rychle – kontaktoval naše zahraniční oddělení, které denně řeší obdobné situace s policisty z celé Evropy. Nejen, že se právníci domluvili přímo s německým řidičem, ale také celou věc diskutovali s přivolaným německým policistou.

I přes veškeré snahy právníků to zpočátku vypadalo bledě. Pan František byl viníkem nehody a za to mu hrozila vysoká pokuta a napomenutí. Nicméně díky chytrému vyjednávání našeho oddělení a aktivnímu přístupu pana Františka zvládli právníci vše vykomunikovat a domluvit se s policistou na nízkém trestu. Policista se nakonec rozhodl, že panu Františkovi udělí pouze ústní napomenutí a zbytek nechá na domluvě obou řidičů. „To je vynikající zpráva!,“ zajásal pan František. Moc dobře totiž věděl, že kdyby nehodu řešil s německým advokátem, náklady by se vyšplhaly na minimálně 500 eur.

I když se na shovívavost policistů vždy spolehnout nedá, pan František ví, že ať už pojede se svým kamionem kamkoliv, zahraniční oddělení zkušených právníků D.A.S. mu vždy bude krýt záda.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek