Drahé posvícení

13. července 2020

Slunný den trávila paní Ivana na zahradě svého rodinného domu. Z luštění osmisměrek ji vytrhl zvonek u hlavní branky. Kdyby věděla, co ji kvůli tomuto zazvonění v následujících týdnech čeká, nikdy by se z lehátka ani nezvedla. U vstupu stál podomní prodejce energií.

Obchodnímu zástupci otevřela, sedla si s ním do altánu, a nakonec nabídce nejlepší, nejlevnější, nejúžasnější a nejkrásnější dodávky energií podlehla. Podepsala smlouvu a jako dárek k podpisu jí prodejce skoro až obřadně předal sadu pěti LED žárovek. Když si pak večer uvařila čaj a ještě jednou si v klidu podepsanou smlouvu přečetla, zjistila, že není zase tak výhodná, jak ji obchodník prezentoval a jak se na první pohled zdálo, a proto se rozhodla, že od smlouvy hned druhý den odstoupí – z našich článků totiž věděla, že na to má ze zákona nárok.

Druhý den paní Ivana skutečně společnosti zajišťující dodávky energií doporučeně zaslala písemné odstoupení od smlouvy a považovala věc za uzavřenou. Za několik dnů obdržela od energetické společnosti dopis, že za žárovky má zaplatit smluvní pokutu ve výši 3.000,- Kč, jelikož se nejednalo tak úplně o dárek a je proto nutné kompenzovat kupní cenu těchto žárovek. Pěti žárovek za 3.000,- Kč.

S tím paní Ivana samozřejmě nesouhlasila, ale to už případ předala k řešení nám, abychom se za ni postavili a bránili její práva. Seznámili jsme se s veškerými podklady, stanoviskem České obchodní inspekce i s nálezem Ústavního soudu České republiky, který se zabýval obdobným případem. Poté jsme společnosti s nejúžasnějšími energiemi na adresu sídla zaslali výzvu s balíčkem, který obsahoval nerozbalené žárovky. Výzva obsahovala požadavek, aby společnost nepokračovala ve vymáhání smluvní pokuty ve výši 3.000,- Kč. První výzva se s úspěchem ještě nesetkala, když společnost opáčila výzvou předžalobní. V reakci na tu jsme zpracovali dlouhé vyjádření, ve kterém jsme nárok společnosti razantně odmítli. Argumentovali jsme zejména vzájemnou provázaností smluv a zcela zjevnými nekalými obchodními praktikami, které společnost užívala. Na tento dopis už nepoctivá společnost slyšela a informovala nás, že od vymáhání smluvní pokuty ve výši 3.000,- Kč upouští a zaslala paní Ivaně potvrzení o bezdlužnosti.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Víte, kde je ten nejlepší relax? Přece ve sprše. Své o tom ví také paní Daniela, která si do ní plánovala pořídit masážní box. Myšlenka o úžasném odpočinku se však brzy rozplynula. A bez pomoci D.A.S. se nakonec neobešla.

Celý článek
Před týdnem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Pan Martin měl opravdu smolný den. Připletl se do dopravní nehody, která nepoškodila jen jedno, ale dokonce dvě jeho auta zaparkovaná podél silnice. Když pak požadoval proplacení škod, pojišťovna si hbitě našla kličku, jak se své zodpovědnosti vyhnout.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Výmoly, štěrk, nerovnosti na silnici. V nejlepším případě to odnese jen pneumatika, v horším případě i disk nebo další části auta. V případě pana Leoše to bylo obojí. S úhradou oprav za škodu to však tak jednoduché nebylo.

Celý článek