Drahé posvícení

13. července 2020

Slunný den trávila paní Ivana na zahradě svého rodinného domu. Z luštění osmisměrek ji vytrhl zvonek u hlavní branky. Kdyby věděla, co ji kvůli tomuto zazvonění v následujících týdnech čeká, nikdy by se z lehátka ani nezvedla. U vstupu stál podomní prodejce energií.

Obchodnímu zástupci otevřela, sedla si s ním do altánu, a nakonec nabídce nejlepší, nejlevnější, nejúžasnější a nejkrásnější dodávky energií podlehla. Podepsala smlouvu a jako dárek k podpisu jí prodejce skoro až obřadně předal sadu pěti LED žárovek. Když si pak večer uvařila čaj a ještě jednou si v klidu podepsanou smlouvu přečetla, zjistila, že není zase tak výhodná, jak ji obchodník prezentoval a jak se na první pohled zdálo, a proto se rozhodla, že od smlouvy hned druhý den odstoupí – z našich článků totiž věděla, že na to má ze zákona nárok.

Druhý den paní Ivana skutečně společnosti zajišťující dodávky energií doporučeně zaslala písemné odstoupení od smlouvy a považovala věc za uzavřenou. Za několik dnů obdržela od energetické společnosti dopis, že za žárovky má zaplatit smluvní pokutu ve výši 3.000,- Kč, jelikož se nejednalo tak úplně o dárek a je proto nutné kompenzovat kupní cenu těchto žárovek. Pěti žárovek za 3.000,- Kč.

S tím paní Ivana samozřejmě nesouhlasila, ale to už případ předala k řešení nám, abychom se za ni postavili a bránili její práva. Seznámili jsme se s veškerými podklady, stanoviskem České obchodní inspekce i s nálezem Ústavního soudu České republiky, který se zabýval obdobným případem. Poté jsme společnosti s nejúžasnějšími energiemi na adresu sídla zaslali výzvu s balíčkem, který obsahoval nerozbalené žárovky. Výzva obsahovala požadavek, aby společnost nepokračovala ve vymáhání smluvní pokuty ve výši 3.000,- Kč. První výzva se s úspěchem ještě nesetkala, když společnost opáčila výzvou předžalobní. V reakci na tu jsme zpracovali dlouhé vyjádření, ve kterém jsme nárok společnosti razantně odmítli. Argumentovali jsme zejména vzájemnou provázaností smluv a zcela zjevnými nekalými obchodními praktikami, které společnost užívala. Na tento dopis už nepoctivá společnost slyšela a informovala nás, že od vymáhání smluvní pokuty ve výši 3.000,- Kč upouští a zaslala paní Ivaně potvrzení o bezdlužnosti.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek