Důchodci prý nemají nárok

13. února 2017

Je potřeba před odchodem do důchodu ukončit pracovní poměr? A jak se to má s odstupným? Paní Jarmila se málem nechala svým bývalým zaměstnavatelem připravit o několik desítek tisíc korun jen proto, že věřila informacím z personálního oddělení. Naštěstí se ale rozhodla, že si na celou věc přeci jen trochu lépe posvítí.

S přibývajícími roky bohužel často přibývají i starosti se zdravím. To byl případ i paní Jarmily, která ze zdravotních důvodů dlouhodobě zůstávala v pracovní neschopnosti. Během této doby jí zaměstnavatel několikrát řekl, že její pozici stejně zrušil a nemá pro ni žádnou práci. Paní Jarmila čekala, že dostane od zaměstnavatele oficiální dokument o ukončení pracovního poměru. Marně.

Celá situace jí přišla trochu nezvyklá, a tak se vypravila na personální oddělení, aby zjistila, jaké papírování ji ještě čeká. Paní Jarmila totiž odcházela rovnou do důchodu, a předpokládala tedy, že bude muset projít nějakým formálním procesem. Personální oddělení ji však uklidňovalo, že při odchodu do důchodu žádné dokumenty nejsou potřeba a že si má užívat nově nabytého volna. Paní Jarmila se však nedala a zavolala nám.

Oslovili jsme zaměstnavatele s žádostí o formalizaci celého procesu. A pan zaměstnavatel náhle začal vzorně dodávat dokumenty. Nejprve paní Jarmile doručil výpověď, ze které vyplýval její nárok na odstupné, a zároveň jí doplatil náhradu mzdy za období výpovědní lhůty. Úspory paní Jarmily se tak rozrostly o šedesát tisíc korun a naše záznamy o další úspěšně uzavřený případ.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek