Dvě poškozená auta se prý rovnají jedno jako nové

28. srpna 2017

Kupujte vozy u autorizovaných prodejců. Jedině tak máte jistotu kvalitních certifikovaných služeb. Anebo už to dávno neplatí? Pan Petr se pořádně spálil, když namísto lehce použitého vozu dostal od autorizovaného dealera auto svařené ze dvou různých vozů. Zjistil to však až po podepsání předávacího protokolu a naděje na reklamaci se zdály nejisté.

Koupit dvě auta za cenu jednoho je snem snad každého vášnivého motoristy. Pan Petr ovšem k podobně „výhodné“ koupi přišel poněkud nedobrovolně. U autorizovaného prodejce si pořídil použitý vůz, který byl dle předávacího protokolu „mírně poškozený“. Když si však auto odvezl domů a nechal ho zkontrolovat v servisu, ukázalo se, že bylo svařeno ze dvou různých vozů. „Mírně poškozený“ vůz, resp. vozy si pan Petr už kvůli bezpečnosti ponechat nechtěl.

Pan Petr požádal svůj autoservis o přesné vyjádření, aby měl k dispozici neprůstřelnou dokumentaci. Vytvořil pečlivé a detailní fotografie vozu, ze kterých bylo možné vyčíst zjevnou snahu dvě poloviny svařit a vše dobře zamaskovat. Zároveň si připravil kupní smlouvu s předávacím protokolem a rozhodl se u prodejce nákup reklamovat, a uplatnit tak nárok na odstoupení od smlouvy.

Poskytli jsme panu Petrovi přesné instrukce, jak má postupovat a co uvést do reklamačního protokolu. Byli jsme připraveni mu poskytnout plný právní servis pro případ, že by se nesetkal s úspěchem. Ovšem jakmile se pan Petr během reklamace lehce zmínil o naší společnosti, začal s ním prodejce jednat jako v bavlnce – nabídl mu buď vrácení peněz v plné výši, anebo jiný, novější vůz ve variantě kombi s čerstvě provedenou technickou prohlídkou. Spokojený pan Petr si u nás rovnou sjednal pojištění i pro svou nově vznikající firmu.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak moc věříte moderním technologiím? Pan Bořek, majitel velké autobusové společnosti se pěkně spálil. A to hned několikrát po sobě. Ještě že měl na své straně ostřílené advokáty, kteří věděli nejen, jak prokázat nedostatky radaru, ale také jak se domluvit s nekompromisními úředníky.

Celý článek
Před týdnem

Lapálie se sedačkou

Lapálie se sedačkou

Máte štěstí na poctivé prodejce? Někteří udělají vše, co vám na očích vidí, jiným jde jenom o zisk. A co teprve, když přijde na reklamaci. Jednu špatnou zkušenost má i paní Andrea, která chtěla vrátit peníze za poškozený kus nábytku.

Celý článek
Před 2 týdny

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

S exekutory si není radno zahrávat. Své o tom ví také pan Ondřej, který se do jejich spárů dostal zcela nevinně. Ještě že měl po svém boku advokáty z D.A.S. Podívejte se, jak postupovat, když vám vymahači majetku neoprávněně zabaví vaše osobní věci.

Celý článek