Filutové z pojišťovny

12. května 2022

Stalo se vám někdy, že jste poctivě platili pojistné, a když jste potřebovali pomoc, pojišťovna se na vás otočila zády? Takovou zkušenost má i pan Karel, který si pohár hořkosti vypil do úplného dna. Jak si poradil s nespravedlností pojišťovny?

Pan Karel měl smolný den. Stala se mu nehoda, která skončila hůře, než by kdokoliv čekal. Lékaři dělali vše, co bylo v jejich silách, ale pan Karel se ze svých zranění nikdy úplně nezotavil. Nakonec mu byla diagnostikována invalidita prvního stupně.  

„Ještě že jsem dobře pojištěný,“ ujišťoval rodinu pan Karel. Dobře věděl, že na takové životní události měl uzavřenou pojistnou smlouvu na 500.000 Kč. Jaké nepříjemné překvapení ho čekalo, když mu přišel dopis z pojišťovny. „Pane Karle, v současné chvíli vám můžeme vyplatit pouze 125.000 Kč. Druhou část plnění vám dáme po 18 měsících od vzniku pojistné události, pokud doložíte, že i nadále splňujete podmínky uznané invalidity.“ 

V tu ránu šly na pana Karla mdloby. To přece není možné, že mu nevyplatí slibované peníze. Celý nešťastný se obrátil na společnost D.A.S., aby mu pomohla zjednat spravedlnost. Právníci pečlivě prostudovali smlouvu i pojistné podmínky a rozhodli se pro mimosoudní jednání s pojišťovnou. Vyzvali zaměstnance pojišťovny, aby pojistku pořádně prošetřili a vysvětlili, proč by pan Karel měl obdržet peníze ve dvou splátkách, když má na celou pojistku nárok už teď.  

Co na to pojišťovna? Naštěstí trvalo jen několik dní, než přišla se svým vyjádřením – svému klientovi ihned vyplatí zbývající částku 375.000 Kč. Pan Karel skákal radostí. „Jsem tak moc rád, že se vám to podařilo napravit. Co bych si bez právní ochrany počal,“ děkoval nadšeně právníkům. V opačném případě by dostal zbytek pojistky až po 18 měsících, nebo by musel najmout advokáta, což by ho v této situaci vyšlo na více než 30.000 Kč.  

 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek