Hlava v oblacích

27. února 2019

Dcera našeho klienta pana Jana je umělkyní tělem i duší – zkrátka bohém se vším, co k tomu patří. Navíc velmi talentovaný bohém. Po úspěšné maturitě se však nedostala na vysněnou vysokou školu, a proto se rozhodla nastoupit na školu jazykovou. Nakonec ale uspěla s odvoláním a na vysokou školu se dostala. Tím pro Jana začaly těžkosti.

Jazyková škola je pro mnohé mladé, kteří se na první pokus nedostanou na vysokou školu, dobrým řešením – zachovají si status studenta, mohou se v klidu připravovat na přijímací zkoušky, a ještě se k tomu naučí jazyk. Pan Jan proto své dceři jazykovou školu ochotně zaplatil – nakonec každý otec udělá pro svou dceru vše, co jí vidí na očích. Školné přišlo na 25 000,- Kč na jeden semestr. Po absolvování testu jazykových znalostí před zahájením samotné výuky ale dcera zjistila, že uspěla s odvoláním a na jednu z vytipovaných vysokých škol se přeci jen dostala. Proto po domluvě s otcem smlouvu s jazykovou školu ukončila.

Jak jsme psali v úvodu, dcera je nefalšovaný umělec a pozemské starosti jsou jí proto vzdálené. Snad právě proto rozhodnutí na jazykové škole nestudovat jen suše oznámila studijnímu oddělení, aniž by si nechala cokoliv potvrdit písemně. Pracovnice jí sice sdělila, že školné jejímu otci vrátí, ale to bylo vše. Dlouhé měsíce se pak Jan snažil se školou na vrácení školného domluvit, škola však dokola tvrdila, že o žádném ukončení smlouvy nemá záznam a není jejich chybou, že jeho dcera do školy nechodí. Pracovníci si ho přehazovali jako horký brambor tak dlouho, až mu došla trpělivost a obrátil se s žádostí o pomoc na nás.

Po sesbírání všech podkladů a seznámení se s nimi jsme šance na jakýkoliv úspěch viděli velmi bledě. Neměli jsme v ruce nic, o co bychom se mohli opřít. Bylo to jen tvrzení proti tvrzení. I přesto jsme jako první vlaštovku zkusili kontaktovat jazykovou školu s předžalobní výzvou, aby panu Janovi zaplacené školné vrátili, když sami musejí mít záznamy o tom, že jeho dcera ke studiu vůbec nenastoupila. Apelovali jsme především na lidskou slušnost a dobré mravy. Dlouho se nic nedělo, proto jsme škole zaslali urgenci, aby se k celé věci nějak vyjádřila. Jazyková škola nás po zhruba týdnu kontaktovala, že ji mrzí způsobené těžkosti s tím, že našemu klientovi zaplacené školné, ponížené o náklady na rozřazovací test a jeho vyhodnocení, vrátí.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 2 dny

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek