Hon na pronájem zahrádky

21. srpna 2023

Mít svoji vlastní zahrádku, kde by se dala pěstovat zelenina i okrasné květiny. To byl dlouholetý sen paní Mirky, která je zahradnice každým coulem. Když uviděla lákavou nabídku pronájmu od svého známého, neodolala. Všechno to ale mělo jeden drobný háček.

Paní Mirka bydlí v malé vesničce, kde se zná každý s každým. Když pronesla v místním podniku, že se poohlíží po zahradě k pronájmu, přání se rychle rozkřiklo do okolí – a doneslo se až k panu Jiřímu ve vedlejší vesnici. Dobrou zprávou bylo, že s panem Jiřím se znala od nepaměti, a tak doufala, že domluva bude formalitou.  

„Mirko, zahradu ti rád pronajmu. Problém je v tom, že pozemek má v nabídce jedna realitní kancelář a tato smlouva trvá ještě 2 roky,“ vysvětloval pan Jiří. „To znamená, že k pronájmu budeš muset zaplatit také provizi kanceláři,“ krčil rameny. To paní Mirku ale neodradilo a hned se pustila do jednání s realitkou.  

Netrvalo dlouho a paní Mirka provizi uhradila. „Už se nemůžu dočkat, až si na zahrádce vysázím svá rajčátka,“ vykládala svým kamarádkám ve vesnici. Jenomže se radovala předčasně – jakmile došlo na sepsání nájemní smlouvy, nedokázala se s panem Jiřím shodnout na určitých pravidlech, a k podpisu tedy nikdy nedošlo. 

„No jo, ale já už jsem zaplatila provizi realitní kanceláři,“ povzdechla si paní Mirka. Ještě že jí napadlo zavolat právníky D.A.S. Ti dospěli k závěru, že klientka má nárok na vrácení peněz (protože z pronájmu sešlo), a poslali kanceláři výzvu k refundaci s odkazem na bezdůvodné obohacení.  

A jak to nakonec celé dopadlo? K radosti paní Mirky kancelář nedělala žádné problémy a peníze za provizi jí rychle vrátila. Nové zahrádky se sice nedočkala, ale alespoň nepřišla nadarmo o své úspory a díky D.A.S. si nemusela dělat vrásky s vyjednáváním. Právníkům nadšeně poděkovala a teď se už může znovu pustit do honu za vysněným pozemkem.   

 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek