Hororové výročí

17. srpna 2018

Svatba – důležitý milník v životech většiny z nás. A oslavu jejího výročí bychom neměli brát na lehkou váhu (pánové). To věděl i pan Patrik, když naplánoval pro sebe a svou drahou polovičku romantickou večeři v luxusní restauraci. A nebýt D.A.S., mohl z toho mít pan Patrik kromě plánů na večer zničený i celý život, když na křižovatce pod kola jeho auta vjel nepozorný cyklista.

Křižovatku pan Patrik dobře znal – přeci jen po ní jezdil dennodenně do práce a z práce. Zastavil, aby dal přednost ostatním vozidlům jedoucím po hlavní, rozjel se, ale nevšiml si, že zprava v protisměru po levé krajnici přijíždí cyklista a přední nápravou do něj narazil. Cyklista bohužel utrpěl těžká zranění.

Panu Patrikovi bylo jasné, že bude potřebovat právní zastoupení, a tak se obrátil na nás. Spolupracující advokátka se případu okamžitě ujala. Znalecký posudek, který jsme nechali zpracovat, zavinění pana Patrika sice nijak nepotvrdil, ale ani jej stoprocentně nevyvrátil. Po zahájení trestního stíhání pro přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a následném podáním obžaloby byl proti panu Patrikovi vydán trestní příkaz. Advokátce se však náročným studiem nejnovějších judikátů Nejvyššího soudu ČR podařilo nalézt argumentaci, dle které nelze řidiči přičítat jakékoliv zavinění na dopravní nehodě, pokud jsou ze strany poškozeného porušeny závažným způsobem dopravní předpisy. Tedy, že panu Patrikovi nelze klást za vinu, že nepředpokládal, že cyklista sice pojede po hlavní, ale v protisměru. Advokátka tedy podala proti trestnímu příkazu odpor a při následném hlavním líčení přesvědčila soud, že pan Patrik nenese žádnou vinu na dopravní nehodě a soud našeho klienta obžaloby zcela zprostil.

Opět se tedy ukázalo, že pojištění právní ochrany je smysluplnou investicí, která se Vám může nesčetněkrát vrátit, zejména v situacích, kdy to můžete čekat nejméně. Bez kvalitního právního zastoupení by panu Patrikovi hrozilo nejen odebrání řidičského oprávnění až na tři roky, vysoký peněžitý trest, ale dokonce i odnětí svobody od šesti měsíců do čtyř let!

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Včera

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek