Invalidita bez nároku na kompenzaci

1. srpna 2022

Jakmile se začnou nabalovat zdravotní komplikace, situace je téměř k nezastavení. Své o tom ví pan Jarda, který měl co dělat, aby zákroky doktorů ustál. Léčba byla nejen zdlouhavá, ale hlavně drahá. Pojišťovna se ovšem k placení pojistky neměla.

Pan Jarda byl známý tím, že se mu problémy lepí na paty. A hlavně ty zdravotní. Srdeční komplikace ho provázely mnoho let a nakonec vyústily v plastiku mitrální chlopně. „Doufám, že teď se to všechno zlepší,“ ujišťoval pan Jarda sebe i své blízké. Opak ale byl pravdou. Zotavování z operace se vleklo a provázela jej celá řada komplikací. Nakonec se vyplnila jeho největší noční můra: zdravotní stav se zhoršil natolik, že panu Jardovi byla přiznána invalidita 3. stupně

„Tak se obrátím na pojišťovnu. Ta mi léčbu určitě proplatí,“ řekl pan Jarda. V tom se ale taky spletl. Problém spočíval v samotné pojistné smlouvě. I když pojišťovacím agentům říkal o svých potížích se srdcem, ve smlouvě to nebylo (a ani nemohlo být, jinak by smlouva nevznikla). „Podle podmínek je přiznání invalidity sice pojistnou událostí, ale nemoc, která byla příčinou, nesmí být v přímé souvislosti se zdravotními nálezy před začátkem pojištění nebo jejich přímým důsledkem,“ vysvětili v pojišťovně.  

Právníci se nevzdali a nechali si vypracovat znalecký posudek, který měl být odpovědí na otázku, do jaké míry souvisí nemoc se vznikem invalidy. Pan Jarda i právníci byli jako na trní a netrpělivě očekávali poslední verdikt, který byl jedinou šancí na výhru. Jak to nakonec dopadlo? 

Znalecký posudek mluvil jasně. „Rozhodující příčinou invalidity pana Jardy je sice srdeční selhávání, nicméně není způsobené přirozeným vývojem nemoci mitrální chlopně. Hlavní příčinou je chyba, kterou udělali lékaři při operaci. Kvůli tomu došlo k poškození srdečního svalu a následnému infarktu,“ řekl znalec. To znamená jediné: „Pojišťovna bude muset výdaje zaplatit,“ doplnil s úlevou v hlase pan Jarda. 

Na základě předžalobní výzvy od D.A.S. pojišťovna nakonec kapitulovala a vyplatila panu Jardovi částku 945.586 Kč. Pokud by neměl sjednané pojištění právní ochrany, za služby právníků by zaplatil minimálně 75.000 Kč. A to jen za předsoudní fázi, protože k soudu by se věc ani nedostala. „Ani nevíte, jak moc se mi ulevilo,“ děkoval právníkům pan Jarda, který byl moc rád, že na platbu není sám. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 2 dny

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek