Jak jsme zachránili dovolenou

7. listopadu 2022

Neexistuje lepší pocit, než když po roce tvrdé práci jedete konečně na dovolenou. Pan Mirek objednal first minute zájezd do slunečného Turecka a už se nemohl dočkat, až se s manželkou pojede rekreovat. Plány mu však zkřížily nečekané komplikace.

„Kampak se letos vydáme,“ přemýšlel pan Mirek, zatímco brouzdal po internetu a prohlížel si jednotlivé pobyty. Jeho pozornost nakonec upoutalo exotické Turecko a zvýhodněná nabídka 10denní dovolené přímo na pláži. „To beru,“ řekl vítězoslavně pan Mirek, který měl radost z toho, jak ušetřil. Jednalo se totiž o first minute zájezd, a díky tomu ho celá dovolená včetně letenek vyšla jen na 74.979 Kč.  

Nad jeho plány se ale začaly stahovat černé mraky ve chvíli, kdy mu cestovní kancelář oznámila, že zaměstnanec udělal při rezervaci chybu. A kvůli tomu nebylo možné zájezd realizovat v daný termín. Cestovní kancelář ovšem rychle přispěchala s alternativou: „Pokud trváte na stejném termínu, tak stačí zaplatit navíc 7.700 Kč a zájezd je váš.“ 

Tenhle přístup pana Mirka tak akorát dopálil a na pomoc si zavolal profesionály z D.A.S. Právníci na nic nečekali a ihned poslali cestovní kanceláři výzvu, aby své stanovisko přehodnotila. Jenže kancelář se začala vykrucovat – nejdřív navýšení ceny vysvětlovala chybou zaměstnance, poté chybou v informačním systému a dále dramatickým nárůstem cen za dopravu. Nakonec panu Mirkovi řekla, že rezervaci musí z mimořádných důvodů zrušit.  

Takové chování však bylo v rozporu se zákonem. Oznámení o změně ceny zájezdu musí zahrnovat zdůvodnění, výpočet zvýšení a dopad této změny na ceny zájezdu. Panu Mirkovi však cestovní kancelář nic takového neřekla. Zároveň mu ani nenabídla možnost odstoupení od smlouvy, přestože cena zájezdu byla navýšena o více než 8 %. A pokud zvýšení ceny skutečno zapříčinil zaměstnanec cestovní kanceláře, za chybu měla platit cestovní kancelář, nikoliv pan Mirek.  

Jak sami vidíte, právníci měli s argumenty nabito. A ať se cestovní kancelář snažila sebevíc, otočit situaci ve svůj prospěch už nedokázala. Pan Mirek díky právní pomoci nakonec dosáhl svého. Objednaný zájezd „first minute“ se konal na místě, které si vybral, a za cenu, která mu byla stanovena na začátku. „Děkujeme vám za skvělou asistenci. Bez vás bychom se svého práva nedomohli,“ řekl vděčně právníkům pan Mirek, který se už zase mohl těšit na svůj veget v Turecku

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek