Jak likvidace auta málem zlikvidovala svého majitele

25. července 2022

Pan Lukáš se dovolené ve Slovinsku nemohl dočkat. Právě tato destinace je známá pro svou dechberoucí přírodu a okouzlující památky. Jeho výlet mu ale zkazila nečekaná dopravní nehoda, která měla fatální následky.

Pan Lukáš čelil hořkému momentu. Pozoroval, jak mu odtahují jeho milovaný mercedes. Připletl se totiž do nebezpečné dopravní situace, při které se auto naprosto zdeformovalo. Pan Lukáš přitom vyvázl jen o vlásek. Jen, co se vzpamatoval z šoku, začal řešit, co dělat s vrakem auta. V servisu mu nabídli, že ho za pár tisíc euro rozprodají na díly. „No, alespoň nepřijde všechno nazmar,“ povzdechl si.   

Slovinští automechanici si mnuli dlaně a těšili se, jak shrábnou zbytek peněz. Už už se pan Lukáš chystal podepsat kupní smlouvu. V tom ho ale napadlo, že by se měl dopředu poradit s právníky D.A.S. A ještě že tak udělal. Pokud se auto likviduje v zahraničí, musíte dát pozor na to, abyste dostali doklady k odhlášení auta – v tomto případě doklad o ekologické likvidaci. Ze smlouvy, kterou mu slovinští automechanici podstrčili, tohle ale vůbec nevyplývalo.  

Hlavní problém nespočíval v tom, že by za svůj vrak dostal málo peněz. Ale že by doma zaplatil pěkně tučnou částku v pokutách. A pozor, řeč je o desítkách až stovkách tisících. „Pokuta se dává za to, že auto nemá povinné ručení. To musí být sjednané pro každé auto, které není odhlášené. Ve vašem případě by došlo k začarovanému kruhu. Auto by fakticky neexistovalo a zároveň byste nemohl doložit, že už ho nemáte,“ vysvětlovali právníci. 

Co bylo dál? Pan Lukáš si hned uvědomil, že tady cesta nevede. Rozhodl se vycouvat z nepoctivé slovinské dohody a zajistil transport vraku do Česka. Tam mu právníci pomohli vyřídit všechny podklady pro odhlášení auta z registru a další dobré zprávy rychle následovaly. Podařilo se vyjednat nejen lepší výkupní cenu, ale také mu pojišťovna proplatila transport vraku a přispěla na náhradní auto. „Ani nechci domýšlet, co by se stalo, kdybych se vás předem nezeptal,“ řekl s úlevou pan Lukáš. Teď už ví, že právní ochrana se hodí i v těch nejběžnějších situacích. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek