Jak nepřijít o pozemek chybou katastru

20. května 2024

Ani české instituce nejsou neomylné. Přesvědčil se o tom i pan Klement, který málem přišel o přístup na pozemek. Naštěstí včas zaregistroval plánovanou změnu obce a s pomocí D.A.S. dal všechno do pořádku.

Pan Klement bydlí ve svém rodinném domečku už pěknou řadu let. Rád také dochází do své zahrady, která se nachází v přilehlé vzdálenosti. Jednoho dne se však dozvěděl nemilou zprávu: místní katastrát organizuje obnovu, kvůli níž by pan Klement ztratil přístup k navazující silnici vedoucí k zahradě. „To přece nemyslí vážně,” polekal se.  

Pan Kliment záležitost naštěstí nezanedbal a okamžitě se obrátil na D.A.S. Advokáti sepsali námitku proti obnově katastrálního operátu a předali ji úřadu. Netrvalo dlouho a věci se daly do pohybu. Následovala kontrola pozemku přímo v terénu, během které úředník uznal, že navrhované změny jsou chybné.  

Jak to nakonec dopadlo? Za několik týdnů úřad udělal správnou věc a námitce vyhověl. Pro pana Klementa to pak znamenalo jediné: vstup na cestu k zahradě bude i nadále volný a bezproblémový. „To je skvělá zpráva! Moc děkuji za vstřícnost a rychlé jednání. Vůbec nevím, jak bych to vyřešil bez vás,” řekl vděčně pan Klement. Zároveň se přesvědčil o tom, že pojištění právní ochrany se vyplatí i v těch nejméně vypočitatelných situacích – například v případech, kdy sám úřad udělá chybu.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 6 dny

Jak rychle se dokáže sesypat sen o novém bydlení

Jak rychle se dokáže sesypat sen o novém bydlení

Stavba vysněného domečku není zrovna jednoduchý úkol. O tom se přesvědčili všichni, co to kdy zkoušeli. Své by o tom mohl povídat i pan Tomáš, který kromě stavebních patálií musel řešit i spor s pojišťovnou. Jak to dopadlo?

Celý článek
Před týdnem

Tohle je noční můra každého nájemníka

Tohle je noční můra každého nájemníka

Najít dobrý byt a bezproblémového pronajímatele není zrovna jednoduchý úkol. O tom se přesvědčil i pan Leoš, který během let (neprávem) nashromáždil pěkně velký dluh. Ještě že měl na své straně advokáty D.A.S.

Celý článek