Jazyková bariéra prolomena

30. dubna 2019

V Čechách se máme tak skvěle, že firmy ani nejsou schopné na volná pracovní místa sehnat zaměstnance u nás, a proto často rekrutují i mimo země EU. Problém nastává, když má takový zaměstnanec řešit něco s úřady a v cestě stojí jazyková bariéra.

Přesně tyto problémy řešila i dopravní firma Kolečko, která je naším klientem. Okolnosti tuto firmu nutí shánět zaměstnance východně od českých hranic, což s sebou nese i papírování navíc. Pro své zaměstnance musí firma vyřídit všemožná povolení, např. osvědčení řidiče. Jednou firma bohužel tento dokument pro rumunského řidiče obstarat nestihla, obchod tlačil a řidič i bez osvědčení vyrazil. A jak už to tak bývá, policie má šestý smysl a řidiče v Rakousku zastavila.

První problém vyvstal hned při samotné komunikaci – řidič neuměl německy a vůbec nevěděl, co po něm rakouská policie chce. Zavolal proto na naši zákaznickou linku. Což o to – naši právníci se s policií domluvit dokázali. Horší bylo domluvit se s řidičem. Nakonec se domluva povedla a my věděli, na čem jsme. Řidič u sebe neměl osvědčení řidiče. Firmě hrozila pokuta minimálně 1 453 € a řidiči minimálně 127 €.

Firmě jsme doporučili, aby osvědčení pro řidiče zajistila co nejdříve. A co nešlo předtím, šlo najednou hned – jednatel firmy nám osvědčení (ještě teplé) osobně ve stejný den dovezl. Vskutku husarský kousek – české úřady si na vyřízení nechávají 30 dní. Pověřený advokát pak dokázal, že firmě rakouské úřady pokutu snížily na polovinu minimální sazby, tedy 726,5 € a řidiči ji úplně prominuly! Na právní pomoc a zastoupení jsme za klienta vynaložili cca 45 000,- Kč. A Vy si ani nedovedete představit, jak byla firma Kolečko ráda, že nás má!

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak moc věříte moderním technologiím? Pan Bořek, majitel velké autobusové společnosti se pěkně spálil. A to hned několikrát po sobě. Ještě že měl na své straně ostřílené advokáty, kteří věděli nejen, jak prokázat nedostatky radaru, ale také jak se domluvit s nekompromisními úředníky.

Celý článek
Před týdnem

Lapálie se sedačkou

Lapálie se sedačkou

Máte štěstí na poctivé prodejce? Někteří udělají vše, co vám na očích vidí, jiným jde jenom o zisk. A co teprve, když přijde na reklamaci. Jednu špatnou zkušenost má i paní Andrea, která chtěla vrátit peníze za poškozený kus nábytku.

Celý článek
Před 2 týdny

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

S exekutory si není radno zahrávat. Své o tom ví také pan Ondřej, který se do jejich spárů dostal zcela nevinně. Ještě že měl po svém boku advokáty z D.A.S. Podívejte se, jak postupovat, když vám vymahači majetku neoprávněně zabaví vaše osobní věci.

Celý článek