Kdyby prý tolik nešetřila, mohla si ušetřit potíže

31. října 2016

Autoopravny opravují auta. Alespoň to předpokládala paní Petra. Kvůli výhodnější ceně si koupila náhradní díly sama a požádala opravnu o výměnu. Opravna však nejenže auto neopravila, ale ještě navíc odmítala zaplatit za náhradní díly, které mechanik během pokusu o opravu poškodil. Paní Petra je přitom na autě kvůli nemocnému dítěti závislá.

Výměna ložisek patří ke standardním krokům údržby auta. Paní Petra se stará o vážně nemocné dítě, a tudíž potřebuje, aby její auto bezpečně fungovalo. Navíc počítá každou korunu. Dohodla se proto se svým servisem, že si ložiska na základě informací o požadovaném typu objedná sama, aby ušetřila, a servis je poté pouze vymění. Když však předala ložiska servisu, celý plán se najednou začal rozpadat.

Servis paní Petru upozornil, že ložiska, která si koupila, nepasují do jejího auta. Paní Petra tedy chtěla špatná ložiska od servisu vrátit, chybně vyřízenou objednávku reklamovat u prodejce ložisek a docílit výměny za ložiska správná. Jenže mechanik, který opravu prováděl, si typ ložisek předem nezkontroloval, takže je během pokusu o opravu poškodil, a znemožnil tak jejich reklamaci. Servis chybu uznal, avšak nová ložiska zaplatit nechtěl. Paní Petra nás tedy požádala o pomoc.

Zaslali jsme servisu výzvu k úhradě poškozených ložisek s upozorněním, že pokud nedojde k dohodě tímto způsobem, můžeme přikročit až k soudnímu řízení. Servis se zalekl případného soudního sporu a vyplatil paní Petře finanční kompenzaci nejen za poškozená ložiska, ale také za práci mechanika a uvedení vozidla do původního stavu. Paní Petra si tak mohla urychleně nechat auto opravit u konkurenčního servisu.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek