Když vám zapálí střechu nad hlavou

11. října 2022

Přijít ze dne na den o střechu nad hlavou je nepředstavitelná situace. Pan Lukáš něco takového skutečně zažil. A i když měl pro takové případy sjednanou pojistku na celý dům a domácnost, pojišťovna se k němu otočila zády.

Pan Lukáš celý život toužil po vlastním rodinném domku. Po mnoha letech si toto přání splnil a pořídil si prostorné stavení na vesnici. Jediné jeho mínus bylo to, že bylo trošku zchátralé, a to zejména jeho střecha. Pan Lukáš se proto rozhodl, že půjde na renovaci jako první.  

Na tento úkol si zavolal firmu, se kterou uzavřel smlouvu o dílo za účelem kompletní opravy střechy. „Teď si můžu dát nohy nahoru a sledovat tuhle skvělou proměnu,“ těšil se pan Lukáš. V tu chvíli ještě nevěděl, že ho toto rozhodnutí vyjde pěkně draho. 

Řemeslníci se pustili do práce a všechno šlo, jako po drátkách. Pak se ale věci začaly ubírat jiným směrem. Jeden z pracovníků začal lepit asfaltové bitumenové pásy pomocí propan-butanu v 10kilogramové láhvi s hořákem. Teď si asi dokážete představit, co následovalo. Netrvalo dlouho a požár kompletně zničil celou střechu. Přivolaní hasiči odvedli svou práci, ale přitom došlo k vytopení celého prvního patra a promočení veškerého nábytku a vybavení. Celková škoda se nakonec vyčíslila na 2 miliony korun

„Tohle je noční můra,“ říkal si pan Lukáš, který byl z celé situace naprosto v šoku. Nechtěl ale čekat na verdikt orgánu, jenž řešil odpovědnost za škodu, a rozhodl se škodu uplatnit z pojištění domu a domácnosti. Jak to ovšem bývá zvykem, pojišťovna se začala cukat. „Je nám to líto, ale vaši žádost musíme zamítnout. Viníka vzniklé události přece znáte, takže není důvod platit škodu z pojistky na dům.“  

V tu chvíli ale přišli do hry právníci D.A.S., které pan Lukáš zavolal na pomoc. Díky jejich snaze začala pojišťovna spolupracovat. Náklady na opravu střechy vyčíslila správně, problémem však byly náklady na vybavení domácnosti a škoda na osobních věcech pana Lukáše a jeho rodiny. Právníci se proto rozhodli pro vyhotovení znaleckého posudku, který ocenil výši vzniklé škody na majetku pana Lukáše. A dobře udělali. Díky tomu se totiž podařilo v rámci mimosoudního jednání dojít ke shodě s pojišťovnou.  

Pan Lukáš tedy dostal zpět peníze, která mu patřily, a co víc, díky právní ochraně ušetřil více než 100.000 Kč za advokátní služby. Teď může opět usínat v pohodlí svého domova pod novou střechou a konečně také bez starostí.  

 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek