Koukej nám to doplatit!

26. března 2019

Člověk se občas nehlídá a rychlost v autě zkrátka o pár km/h překročí. Pak svou chybu uzná a pokutu zaplatí. Co když ale nedopatřením zaplatí o pár korun méně a úřad po něm pak začne nedoplatek vymáhat? Přesně to dpotkalo paní Vlastu po služební cestě do Belgie.

Paní Vlastě po služební cestě do Belgie přišla od belgických úřadů výzva k úhradě pokuty za překročení maximální povolené rychlosti. Nijak nespekulovala, pokutu ve výši 264,30 € zaplatila, nicméně nedopatřením odeslala pouze 260 €. Věc považovala za uzavřenou a dále se pokutou nezabývala. Kdo se jí ale zabýval, byl belgický úřad, který paní Vlastu začal upomínkovat, aby zbylých 4,30 € doplatila. Celých 111,- Kč, když už zaplatila 6 760,- Kč.

Problém byl, že všechny upomínky byly psané vlámsky a navíc obsahovaly částky, které vůbec nedopovídaly tomu, co měla paní Vlasta zaplatit. Jelikož nezaplatila celou pokutu včas, začaly se k požadované částce přidávat i další administrativní poplatky a sankce, o kterých neměla nejmenší tušení, jelikož vlámsky neuměla. „Sakum prásk“ se celková dlužná částka díky nepozornosti paní Vlasty vyšplhala na takřka dvojnásobek původní pokuty. Štěstí v neštěstí, že měla sjednané naše pojištění právní ochrany. A jak se říká – pozdě, ale přece!

Paní Vlastě jsme vysvětlili, kde je jádro pudla a kontaktovali jsme belgický úřad. A i když bylo navýšení pokuty naprosto v souladu s belgickými zákony, trefnými argumenty jsme dosáhli toho, že belgické úřady zbytek pokuty paní Vlastě odpustily. A to včetně penále i administrativních nákladů. Paní Vlastě jsme tak ušetřili zhruba 250 €. Opět se tedy potvrdilo, že není důležité míti Filipa, ale silného partnera, jako je D.A.S., který se za Vás v nelehkých situacích postaví.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek