Lapálie se sedačkou

18. března 2024

Máte štěstí na poctivé prodejce? Někteří udělají vše, co vám na očích vidí, jiným jde jenom o zisk. A co teprve, když přijde na reklamaci. Jednu špatnou zkušenost má i paní Andrea, která chtěla vrátit peníze za poškozený kus nábytku.

Paní Andrea je milovnicí bytového designu a vždy se poohlíží po věcech, které by její domov ještě více zútulnily. Před Vánoci si jen tak brouzdala po e-shopech a její pozornost upoutala krémová sedačka se sametovým potahem. „Ta by se sem krásně hodila,“ zasnila se paní Andrea. A protože byl vánoční čas, rozhodla si udělat radost.  

O pár dní později si sedačku vyzvedla a naaranžovala do obývacího pokoje. „To je nádhera. Přesně takhle jsem si to představovala,“ rozplývala se nad novým přírůstkem. Její radost však brzy pominula. Zatímco designu pohovky se nedalo nic vytknout, kvalita pokulhávala. A projevilo se to hned za několik dní, kdy si paní Andrea všimla lehkého zvlnění materiálu.  

Na nic nečekala a zavolala do obchodu. „S tím si nelamte hlavu, paní. O žádnou závadu se určitě nejedná,“ ujišťoval ji prodejce. Paní Andrea se však nenechala odbýt. V oblasti designového nábytku se pohybovala léta a dobře věděla, že zvlnění materiálu se může ukázat až po několika měsících užívání. Obrátila se proto na D.A.S. 

Advokáti se snažili s prodejcem vyjednávat, ale všechno bylo marné. Bylo na čase vytáhnout silnější kalibr – soudního znalce. Ten sedačku pečlivě prohlédl a došel k závěru, že vykazuje mnohem více vad (než jen samotné zvlnění). S odborným posudkem v ruce nakráčeli advokáti k prodejci a netrpělivě čekali na odpověď. 

Jak si dokážete představit, takový neprůstřelný důkaz se vyvrací špatně. Z běžného opotřebení sedačky se vyklubala velká závada, která paní Andree umožnila odstoupit od smlouvy a získat celou kupní cenu zpátky. „Moc děkuji za vaši asistenci. Bez vás bych s prodejcem vyjednávala snad dodnes,“ řekla s úsměvem na tváři paní Andrea. A co dál? Teď už se může s klidným srdcem pustit do výběru nové sedačky.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek