Měl platit, i když neměl za co

20. března 2019

Někdo sbírá známky, někdo motýly. Pan Gregor, vášnivý to řidič, sbíral a vyměňoval auta. Když jeden ze svých kousků prodal, v dobré víře doložil pojišťovně všechny potřebné doklady a zrušil povinné ručení. Tím považoval vše za skončené. Pojišťovna po něm ale začala po několika měsících vymáhat nezaplacené pojistné.

Po prodeji vozidla a vyřízení všech papírů včetně zrušení povinného ručení měl pan Gregor za to, že je vše vyřízené. Když se mu po osmi měsících ozvala jistá advokátní kancelář zastupující pojišťovnu, u které měl povinné ručení sjednané, nestíhal se divit. Nejen, že po něm pojišťovna požadovala nedoplatek na pojistném ve výši 4 500,- Kč, advokátní kancelář si zároveň vyúčtovala dalších 8 000,- Kč za vymáhání pohledávky. Navíc mu hrozili, že pokud okamžitě nezaplatí, půjde přes soud vymáhání až do exekuce, čímž jeho dluh vzroste o desetitisíce korun.

S tím se pan Gregor odmítl smířit a snažil se vše vyřešit s pojišťovnou a advokátní kanceláří sám. Vše ale byly jen slepé uličky, které vedly pouze k dalším výhrůžkám protistrany. Proto se pan Gregor obrátil na nás, abychom převzali jeho zastoupení a věc vyřešili k jeho spokojenosti. A jelikož měl pan Gregor stanovenou lhůtu k úhradě, museli jsme jednat rychle. Ihned jsme proto vstoupili v jednání s pojišťovnou i advokátní kanceláří a vyžádali si řádné zdůvodnění nároku pojišťovny. Jakékoliv odůvodnění totiž první výzva postrádala.

Po obdržení řádného odůvodnění nároku od advokátní kanceláře pojišťovny jsme posouzením nároku pověřili spolupracujícího advokáta, který se na problematiku pojistných smluv specializuje. Náš advokát pak kontaktoval protistranu s argumenty opírajícími se o aktuální judikaturu a ustálené právní zvyklosti. Na základě jeho analýzy pak pojišťovna i její advokátní kancelář ustoupily od vymáhání svých nároků a na naši žádost panu Gregorovi i zaslaly potvrzení, že všechny jeho závazky jsou splněné. Pan Gregor nám pak písemně poděkoval, že bez naší pomoci by nátlaku pojišťovny podlehl a raději dluh zaplatil.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek