Milionový podvod v autobazaru

14. srpna 2023

Pan Vašek je dlouholetým fanouškem aut a celý život snil o tom, jak si jednou koupí nablýskané SUV. Jenže takové auto stojí nemalé peníze, a tak si roky pečlivě šetřil. Jednoho dne se rozhodl svůj sen konečně splnit, ale jeho radost mu dlouho nevydržela.

Pan Vašek se už nějakou dobu poohlížel po novém autě. A protože roky tvrdě pracoval, rozhodl si udělat radost a pořídit svůj vysněný model. Nechtěl ale kupovat zajíce v pytli, a proto si v autobazaru domluvil testovací jízdu. Zážitek za volantem byl skvělý – jediné, co to kazilo, byla vada, která se během jízdy objevila. „Nebojte se, všechno to před prodejem opravíme,“ ujišťoval pana Vaška zaměstnanec autobazaru. A vadu skutečně odstranil. Panu Vaškovi tak v koupi nic nebránilo a zanedlouho s autobazarem podepsal smlouvu.  

„To se mi to bude jezdit,“ těšil se z vysněného modelu. Jeho nadšení ho však brzy přešlo. Po ujetí několika kilometrů se problém objevil znovu. Když ani následná oprava nepomohla, obrátil se pan Vašek na D.A.S. „Prosím vás, vůbec si nevím rady, zda mám trvat na další opravě, nebo auto rovnou vrátit,“ vysvětloval právníkům.  

Na základě odborné konzultace se pan Vašek rozhodl odstoupit od smlouvy. Prodejce s tím neměl žádný problém a s nespokojeným kupcem se domluvil na předání auta. Vše proběhlo v pořádku a pan Vašek měl zato, že je celá věc uzavřená. V té době se ale objevil poslední háček – prodejce po předávce začal hrát mrtvého brouka a peníze ne a ne poslat. „To se mi snad jen zdá,“ rozčiloval se pan Vašek. Právníci D.A.S. naštěstí přesně věděli, jak na prodejce zatlačit. Brzy nato mu poslali výzvu o vrácení částky z titulu bezdůvodného obohacení a pohrozili mu možnými dopady. Na to už prodejce velmi dobře slyšel a bez váhání sumu poslal.  

„Pánové, peníze přišly dneska ráno. Moc vám ještě jednou děkuji za asistenci,“ volal nadšeně pan Vašek. Na účtu mu přistálo 932.000 Kč, a díky D.A.S. navíc ušetřil částku 74.778 Kč, kterou by jinak musel zaplatit za služby advokáta. Pan Vašek se tak přesvědčil o tom, že právní pojištění se opravdu vyplatí. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek