Na rozmazané vidění si zvyknete

20. listopadu 2023

Když si v životě nevíte rady, jdete za odborníkem a spoléháte na to, že vám správně poradí a pomůže vyřešit váš problém. S tímto počítal také pan Ondřej, který šel do optiky pro nové brýle. Domů se vracel s hezkými obroučkami, ale také rozmazaným viděním.

Pana Ondřeje trápily problémy s očima už nějakou dobu. Na krátkou vzdálenost viděl všechno jako ostříž…jenže, jakmile se objekt vzdálil do několika metrů, byl ztracený. Očař mu na klinice přeměřil dioptrie a řekl: „No jo, máte pravdu. Na dálku je zrak opravdu špatný. Předepíšu vám brýle.“ Pan Ondřej se zaradoval. Konečně pozná své známé na ulici a bude schopný přečíst nápisy na billboardech.  

Netrvalo dlouho a s papíry od lékaře se vydal do místní optiky, kde se svěřil se svým problémem. „Ale jistě, něco tady pro vás určitě najdeme,“ uklidňoval ho prodejce. Pan Ondřej dostal od svého očaře nakázáno, aby brýle nosil neustále – bylo proto důležité, aby mu perfektně seděly. Po chvíli hledání optik našel vhodné obroučky a sklíčka dal na úpravu.  

Za nějakou dobu byly brýle hotové a pan Ondřej se už nemohl dočkat, až si je vyzkouší. Jeho radost ale vyprchala během několika momentů. „To je nějaké zvláštní. Já pořád vidím rozmazaně,“ řekl optikovi. „Zkuste brýle nosit nějakou dobu. Uvidíte, že se to zlepší,“ poradil mu optik. Jenže nezlepšilo…po týdnu se pan Ondřej rozhodl brýle reklamovat, což optikovi radost neudělalo. Neobtěžoval se sepsat ani protokol a reklamaci neustále protahoval.  

Po týdnech čekání toho měl pan Ondřej dost. Obrátil se na D.A.S. a dobře udělal. Advokáti si prostudovali všechny doklady o koupi brýlí a následně kontaktovali optika. Vysvětili mu, že nedodržel ze zákona danou lhůtu na reklamaci, a proto má pan Ondřej nárok na vrácení celé kupní částky za brýle. Optik dobře věděl, že udělal chybu. A protože nestál o žádné další problémy, poslal panu Ondřejovi na účet peníze během několika dní. „To jsem moc rád, že to takhle dopadlo,“ děkoval právníkům pan Ondřej. Za vrácené peníze si brýle koupil v jiné optice a prý mu slouží výborně. Kromě starostí ale také ušetřil spoustu peněz. Pokud by na řešení problému využil služeb advokáta, zaplatil by minimálně 6.000 Kč.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 6 dny

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před týdnem

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek