Nebezpečná sněhová čepice a zamítnutá reklamace

27. května 2024

Někdo se prvního sněhu nemůže dočkat, jiný si přeje, aby roztál co nejdříve. Druhý případ se týkal i paní Věrky, které nános sněhové pokrývky doma způsobil nemalé potíže.

Paní Věrka se vždycky poohlíží po věcech, které by její domov udělaly hezčí, útulnější a praktičtější. Jednoho dne ji zaujala stříška nad vstupní dveře, díky níž by rohožka a květináče byly vždy v bezpečí – ať už venku zuří vichřice nebo chumelenice. Bez velkého váhání stříšku zakoupila a nainstalovala.  

Nová domovní vychytávka pevně držela na svém místě a paní Věrce dělala velkou radost. Tedy alespoň do začátku zimy a první sněhové přeháňky, při které se stříška pod návalem napadaného sněhu zbortila. 

„Ale ne, to je taková škoda,” povzdechla si paní Věrka a rozhodla se stříšku reklamovat. V obchodě ji však velmi rychle zamítlli kvůli tomu, že prý nedodržela pokyny v přiloženém návodu a péči o zboží zanedbala. Nezbývalo nic jiného než zavolat do D.A.S.  

Advokáti dobře věděli, že paní Věrku v obchodě odbyli, a s výsledkem reklamace se nechtěli smířit. Obrátili se proto na prodejce a požadovali přehodnocení rozhodnutí. Bylo naprosto jasné, že zakoupené zboží nebylo vyrobené v takové kvalitě, aby plnilo svůj účel ve venkovních podmínkách, když nezvládlo ani první nános sněhu. Prodejce se samozřejmě vzpínal, ale pod tíhou argumentů nakonec ustoupil a paní Věrce peníze vrátil.  

Nyní si paní Věrka může koupit novou stříšku, která (tentokrát) něco vydrží, a zároveň nemusí vyjednávat s neochotným prodejcem. „Moc děkuji za asistenci, ušetřili jste mi spoustu starostí,” řekla paní Věrka. Kromě toho ale ušetřila také spoustu peněz. Bez pojištění právní ochrany by za advokáta a vypracování znaleckého posudku dala alespoň 14.000 Kč

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Víte, kde je ten nejlepší relax? Přece ve sprše. Své o tom ví také paní Daniela, která si do ní plánovala pořídit masážní box. Myšlenka o úžasném odpočinku se však brzy rozplynula. A bez pomoci D.A.S. se nakonec neobešla.

Celý článek
Před týdnem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Pan Martin měl opravdu smolný den. Připletl se do dopravní nehody, která nepoškodila jen jedno, ale dokonce dvě jeho auta zaparkovaná podél silnice. Když pak požadoval proplacení škod, pojišťovna si hbitě našla kličku, jak se své zodpovědnosti vyhnout.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Výmoly, štěrk, nerovnosti na silnici. V nejlepším případě to odnese jen pneumatika, v horším případě i disk nebo další části auta. V případě pana Leoše to bylo obojí. S úhradou oprav za škodu to však tak jednoduché nebylo.

Celý článek