Nehoda BMW prý rozhodně není náhoda

20. února 2017

Pan Pavel řídil poměrně luxusní BMW a náležitě si ho hýčkal. Jednoho dne ho však na silnici kdosi naboural a škoda se vyšplhala k milionu korun. Přestože policie i znalci potvrdili, že je pan Pavel v nehodě nevině, odmítala viníkova pojišťovna zaplatit škodu a ještě navíc obvinila pana Pavla z pojistného podvodu. A tak začal 5letý soudní maraton.

Rychlá kola a elegantní křivky jsou snem mnoha mužů. Pan Pavel svůj sen navíc dokázal uskutečnit a brázdil silnice ve svém novém BMW. Bohužel na silnicích nebyl sám, což se jeho novému vozu také stalo osudným - srážka s jiným vozem ho prakticky zdemolovala. Policie celou nehodu zdokumentovala, vyšetřila a za viníka nehody označila druhého řidiče. Likvidátor pojišťovny vyhodnotil škodu jako totální. Panu Pavlovi tak vznikl nárok na náhrady ve výši jednoho milionu korun. Jenže to by pojišťovna musela jednat fér.

Protože pan Pavel ani po půl roce neobdržel od pojišťovny požadované peníze, podepsal nám plnou moc a začali jsme s pojišťovnou jednat my. Po naší výzvě však pojišťovna likvidaci škody odmítla s tím, že dle jejího názoru proběhla nehoda jinak, než je uvedeno v hlášení o škodné události, a navíc zvažuje podání trestního oznámení na pana Pavla pro pojistný podvod. Na naši žádost o uvedení důvodů, proč pana Pavla podezírají, pojišťovna nereagovala.

Pojišťovna trvala na svém i poté, co jsme nechali vypracovat nezávislý znalecký posudek. A dokonce také tehdy, když jsme celou záležitost dali k soudu, který pojišťovně uložil povinnost zaplatit. Následovalo letité soudní řízení spojené s výslechy znalců a dodatečným revizním posudkem soudního znalce. Nakonec pan Pavel soudní řízení vyhrál a pojišťovna musela uhradit škodu v plné výši, včetně nemalých úroků z prodlení za pět let soudních pří.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 2 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek