Nejrychlejší italské prázdniny v kopřivách

3. srpna 2020

Itálie je nádherná země a jako destinace pro letní radovánky neztrácí na své oblibě. Během prázdnin jsou však často místní úředníci přetížení řadou přestupků, a tak může docházet i k neúmyslným chybám při zasílání pokut. Jak se jim bránit?

Zaznamenali jste v médiích kuriózní případ řidičky, která údajně jela v Itálii se svým Fordem Focus 703 km/h? Možná to byla náhoda, možná zasáhl osud. Každopádně se jednalo o naši klientku Janu. Ta byla informována, že pokud nepodá proti rozhodnutí o pokutě odvolání, musí po nabytí rozhodnutí právní moci vysokou pokutu uhradit. Jak ale v takové případě postupovat? Jak odvolání sepsat a v jakém jazyce? To paní Jana už řešit nemusela. Vše jsme za ní vyřešili a společně se nesmyslné rychlosti zasmáli.

Pokud vám připadá předešlý odstavec úsměvný, pak vězte, že se nejednalo o ojedinělý případ z Itálie. Naše další klientka, tentokrát paní Květa, obdržela pokutu z Itálie. Údajně měla se svým karavanem spáchat přestupek – jízda na červenou.

Paní Květa byla zaskočená, protože se do Itálie ještě nikdy nepodívala. Navíc karavan, se kterým měla přestupek spáchat, má zaparkovaný v kopřivách za domem. Dokonce své tvrzení později doložila i řadou fotografií. Jak už to u zahraničních pokut bývá, ani u této se nejednalo o malou částku. Navíc paní Květa netušila, jak s italskou stranou komunikovat a co vše potřebují zaslat. Naštěstí si vzpomněla, že má pojištění právní ochrany. A tak se na nás obrátila.

Po přezkoumání podkladů jsme se s italským správním orgánem urychleně spojili. Vysvětlili podstatu problému a vyžádali si potvrzení, že pokuta proti naší klientce nebyla oprávněna a také (s ohledem na omyl subjektu přestupku) o anulaci pokuty.

Ačkoli nejsou Italové známí svojí ochotnou, nadto v době prázdnin. Podařilo se nám nakonec příslušného pracovníka přesvědčit, aby případ po zaslání našich důkazů přezkoumal. Zaslali jsme všechny důkazy a fotografie karavanu v kopřivách. Po pár dnech se italský správní orgán ozval ohledně výsledků přezkoumání. A skutečně na jejich straně došlo k omylu a pokuta byla zrušena. Dále se italská strana omluvila za nepříjemnosti.

A paní Květa? Ta byla velmi ráda, že naše pojištění právní ochrany nezrušila ani na vozidle, které jí stálo před domem. Později se nám totiž přiznala, že chtěla u karavanu pojištění právní ochrany zrušit. U kopřiv si nejsme jistí, ale díky D.A.S. už naši klientku neoprávněná pokuta nepálí.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek