Není pila jako pila

12. září 2022

Ne všechny reklamace probíhají hladce. Někdy musíte na prodejce zatlačit a sáhnout po právní pomoci. To udělal i pan David a vyplatilo se. Ušetřil si tím nervy, čas i peníze. Inspirujte se příběhem, jak z neúspěšné reklamace stává úspěšná.

Pan David je nadšeným kutilem, který si doma rád staví a buduje věci z dřeva. Aby mu to šlo lépe do ruky, rozhodl se zainvestovat do nové motorové pily, za kterou dal 12.000 Kč. „S ní se mi bude pracovat samo,“ těšil se z nákupu pan David. Jenže ejhle. Hned po prvním použití se na pile objevila závada, kvůli které nemohl dál pokračovat.  

„Tohle bych si mohl opravit i sám, ale radši to dám reklamovat, ať to mám bez starostí,“ uvažoval nahlas pan David. Dobře věděl, že by jinak riskoval ztrátu nároku na opravu i jiných vad, které by mohly v garanční době vzniknout.  

Po necelých 14 dnech se pan David dozvěděl báječnou zprávu – reklamace byla uznána. „Máme pro vás dobrou zprávu, své peníze za nákup dostanete zpátky.“ V tu chvíli panu Davidovi zmizel úsměv z tváře. Počítal totiž s tím, že získá opravenou pilu. Prodejce však argumentoval tím, že oprava by byla neekonomická a že konkrétní model už v prodeji stejně nemají. I přesto že pan David chápal prodejce, uvědomoval si, že vrácené peníze by mu na novou pilu stejné kvality rozhodně nestačily. Zkusil své štěstí tedy naposledy: „A nešlo by to udělat tak, že byste mi pilu dali zpátky a já bych si ji sám opravil?“ Prodejce však neustoupil ani o píď, a tak přišli na řadu právníci D.A.S. 

Právníci upozornili prodejce na absurditu celé situace a požadovali po něm, aby vyšel panu Davidu vstříc. A co se nakonec nestalo. Když se do případů vloží právníci, šance na výhru sporu rapidně roste, což se prokázalo i v tomto příběhu. Pan David dostal brzy zprávu, aby se dostavil do prodejny a vyzvedl si zbrusu novou pilu stejného typu, jako byla ta předchozí (co se stalo s jeho poškozenou pilou, zůstává záhadou dodnes). 

„Ještě že mám tu právní ochranu. Vůbec nevím, jak bych z toho jinak vybruslil,“ děkoval právníkům pan David. Teď už se může vesele vrátit ke svému kutilství a užít si nové vybavení. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Víte, kde je ten nejlepší relax? Přece ve sprše. Své o tom ví také paní Daniela, která si do ní plánovala pořídit masážní box. Myšlenka o úžasném odpočinku se však brzy rozplynula. A bez pomoci D.A.S. se nakonec neobešla.

Celý článek
Před týdnem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Pan Martin měl opravdu smolný den. Připletl se do dopravní nehody, která nepoškodila jen jedno, ale dokonce dvě jeho auta zaparkovaná podél silnice. Když pak požadoval proplacení škod, pojišťovna si hbitě našla kličku, jak se své zodpovědnosti vyhnout.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Výmoly, štěrk, nerovnosti na silnici. V nejlepším případě to odnese jen pneumatika, v horším případě i disk nebo další části auta. V případě pana Leoše to bylo obojí. S úhradou oprav za škodu to však tak jednoduché nebylo.

Celý článek