Nevydařený výlet do Vídně

10. ledna 2023

Nádherná architektura, rozlehlé parky a vzrušující atrakce. Vídeň je město, které rozhodně má co nabídnout. Jeho krásu přijela obdivovat i paní Markéta se svou starou maminkou. Společný výlet ale nedopadl tak, jak si plánovaly.

Paní Markéta už dlouhou dobu uvažovala o tom, že svou mamku vezme někam na výlet. A protože bydlí nedaleko rakouských hranic, rozhodnutí padlo jednoznačně na Vídeň. „To je ale báječný nápad,“ zaradovala se maminka, když se dozvěděla o blížícím se dobrodružství. Netrvalou dlouho a společně navštívily okouzlující zámek Schönbrunn, pokochaly se panoramaty města a zavítaly i do proslulé vídeňské zoo

Všechno bylo v ten den perfektní. Výlet jim pokazila až zpáteční cesta, při které se jim přihodila drobná bouračka. Paní Markéta okamžitě na místo volala policii, která ji však odmítla se slovy: „Máme toho moc, sepište si prosím záznam nehody a vyměňte si údaje o pojištění.“ To bylo pro paní Markétu něco nového. Neměla však na vybranou, a tak pod tlakem rychle sepsala záznam, udělala pár fotek a s nabouraným autem jela domů. 

Když si doma záznam procházela ještě jednou, zmocnila se jí panika: „Vždy to vypadá, jako kdybych nehodu zavinila já,“ naříkala. Naštěstí věděla, co má v takové situaci dělat, a hned zavolala do D.A.S.  

Právníci se pustili do práce a snažili se náhradu škody uplatnit u rakouské pojišťovny. Bylo to však marné. Při nehodách, u kterých neexistuje záznam od policie, jsou důkazní možnosti hodně omezené – záznam a fotografie z místa nehody proto hrají klíčovou roli. A protože záznam ukazoval na paní Markétu, jakožto na viníka nehody, pojišťovna odmítla cokoliv proplatit.  

Právníci se ale nevzdávali a obrátili se na spolupracujícího rakouského advokáta, který se v místních úřadech výborně vyzná. A to se ukázalo jako vynikající volba. Rakouský advokát se rychle pustil do dopisové přestřelky s pojišťovnou, což nakonec přineslo své ovoce – pojišťovna souhlasila s tím, že uhradí 50 % škody.  

„To je úžasná novina,“ zaradovala se paní Markéta, která už pomalu ztrácela naději. Díky D.A.S. ušetřila přes 20.000 Kč za škody na autě a dalších 7.000 Kč za advokáta.  

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek