Oprava prý stejně nemá cenu, tak jakápak náhrada škody

27. března 2017

Když vás někdo nabourá, čekáte proplacení nutné opravy. Když vám ale někdo auto zcela zničí, jak uplatníte náhradu škody? Pan Ludvík se vydal se svou ženou na nákupy do Německa, avšak ještě před cílem měl nehodu s řeckým řidičem. Skutečně mezinárodní událost. A podle toho také vypadala jednání s pojišťovnami. Úplný Babylon.

Svátky na dohled, čas udělat radost vnoučatům. Pan Ludvík se s manželkou se vypravil na vánoční nákupy, aby u našich západních sousedů výhodně nakoupili dárky pro celou rodinu. A protože chtěli být štědří, připojili ke svému vozu ještě malý přívěsný vozík - co kdyby je něco opravdu cvrnklo do nosu! A cvrnklo. Jenže ne v obchodě, ale na silnici. Po cestě se jejich auto střetlo s vozem mladého Řeka. Ačkoli pan Ludvík nehodu nezavinil, peníze připravené na dárky padly na provizorní opravu, aby se s manželkou vůbec dostali domů. Ovšem ani pak neměl vyhráno.

Zástupce řecké pojišťovny pro Českou republiku celou záležitost vyřizoval velmi pomalu a pan Ludvík potřeboval alespoň nějaké peníze. Zkusil tedy získat náhradu škody u pojišťovny, u které měl sjednáno havarijní pojištění pro přívěsný vozík. Ta mu však po odečtení spoluúčasti vyplatila pouze necelé tři tisíce korun. Jeho naděje se tedy upnuly zpět k řecké pojišťovně. Marně. Navzdory tomu, že bylo jeho vozidlo likvidováno jako tzv. “totálka”, vyplatila mu pojišťovna pouze osm a půl tisíce korun. A ještě odmítla uhradit provizorní opravy na voze pro přepravu do Čech. V tu chvíli si naštěstí pan Ludvík vzpomněl na nás.

Domluvili jsme se s kolegy z Německa, protože k nehodě došlo na území Německa a vztahovalo se na ni německé právo. Jejich prostřednictvím jsme uplatnili nároky klienta u německé kanceláře zelených karet. Kancelář zprvu likvidaci jménem řecké pojišťovny odmítla, ale poté, co jsme podali žalobu k německému soudu, musela panu Ludvíkovi vyplatit téměř sedmdesát tisíc korun.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek