Osvěžení se odkládá

12. října 2018

Beáta s Radkou se rozhodly, že po společné koupi malého domku za městem si udělají ještě jednu radost. A ne malou. Podlehly reklamě a k domku si pořídily bazén. Vše samozřejmě nebylo tak jednoduché, jak by se mohlo zdát.

S firmou se dohodly na celkové ceně 426 159,- Kč za bazén a jeho montáž. Polovinu ceny díla, tedy 213 079,50 Kč, uhradily předem a už se těšily, jak poslední teplé dny stráví na zahradě u bazénu. Firma sice bazén instalovala se vším všudy, po krátké chvíli se ale začaly projevovat vady – tu odchlíplý lem, tu zpuchřelé těsnění, tu prosakující voda. Radce s Beátou nezbylo nic jiného než bazén reklamovat.

Firma se k problému postavila tak, že prohlásila, že není jasné, kdo za vady může, a proto dámám nabízí slevu ve výši 25 000,- Kč. S takovouto nabídkou se Radka s Beátou smířit nehodlaly a dál se s firmou dohadovaly a odmítaly zaplatit zbylou část ceny díla – vždyť takový bazén jim byl k ničemu. To celé vyústilo až v předžalobní výzvu ze strany firmy, která bazén dodala a instalovala. V momentě, kdy firma podala na Beátu s Radkou žalobu, ve které firma požadovala doplatek ceny díla ve výši 213 079,50 Kč a náklady právního zastoupení ve výši 45 884,-Kč, neváhaly už ani minutu a předaly případ k řešení nám.

Okamžitě jsme pověřili zkušeného advokáta, který s protistranou ihned zahájil mimosoudní jednání. Došlo k několika vzájemným návrhům a jejich úpravám. A výsledek? Firma vzala svou žalobu zpět, vzdala se nároku na náhradu nákladů řízení, poskytla Radce s Beátou slevu ve výši 75 000,- Kč z celkové ceny díla a nabídla se, že opravu bazénu zajistí. Klientky byly nesmírně vděčné za naši pomoc. Samotné by totiž dle jejich vlastních slov pravděpodobně neměly sílu ani odvahu se do větších sporů s firmou pouštět.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Víte, kde je ten nejlepší relax? Přece ve sprše. Své o tom ví také paní Daniela, která si do ní plánovala pořídit masážní box. Myšlenka o úžasném odpočinku se však brzy rozplynula. A bez pomoci D.A.S. se nakonec neobešla.

Celý článek
Před týdnem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Pan Martin měl opravdu smolný den. Připletl se do dopravní nehody, která nepoškodila jen jedno, ale dokonce dvě jeho auta zaparkovaná podél silnice. Když pak požadoval proplacení škod, pojišťovna si hbitě našla kličku, jak se své zodpovědnosti vyhnout.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Výmoly, štěrk, nerovnosti na silnici. V nejlepším případě to odnese jen pneumatika, v horším případě i disk nebo další části auta. V případě pana Leoše to bylo obojí. S úhradou oprav za škodu to však tak jednoduché nebylo.

Celý článek