Osvěžení se odkládá

12. října 2018

Beáta s Radkou se rozhodly, že po společné koupi malého domku za městem si udělají ještě jednu radost. A ne malou. Podlehly reklamě a k domku si pořídily bazén. Vše samozřejmě nebylo tak jednoduché, jak by se mohlo zdát.

S firmou se dohodly na celkové ceně 426 159,- Kč za bazén a jeho montáž. Polovinu ceny díla, tedy 213 079,50 Kč, uhradily předem a už se těšily, jak poslední teplé dny stráví na zahradě u bazénu. Firma sice bazén instalovala se vším všudy, po krátké chvíli se ale začaly projevovat vady – tu odchlíplý lem, tu zpuchřelé těsnění, tu prosakující voda. Radce s Beátou nezbylo nic jiného než bazén reklamovat.

Firma se k problému postavila tak, že prohlásila, že není jasné, kdo za vady může, a proto dámám nabízí slevu ve výši 25 000,- Kč. S takovouto nabídkou se Radka s Beátou smířit nehodlaly a dál se s firmou dohadovaly a odmítaly zaplatit zbylou část ceny díla – vždyť takový bazén jim byl k ničemu. To celé vyústilo až v předžalobní výzvu ze strany firmy, která bazén dodala a instalovala. V momentě, kdy firma podala na Beátu s Radkou žalobu, ve které firma požadovala doplatek ceny díla ve výši 213 079,50 Kč a náklady právního zastoupení ve výši 45 884,-Kč, neváhaly už ani minutu a předaly případ k řešení nám.

Okamžitě jsme pověřili zkušeného advokáta, který s protistranou ihned zahájil mimosoudní jednání. Došlo k několika vzájemným návrhům a jejich úpravám. A výsledek? Firma vzala svou žalobu zpět, vzdala se nároku na náhradu nákladů řízení, poskytla Radce s Beátou slevu ve výši 75 000,- Kč z celkové ceny díla a nabídla se, že opravu bazénu zajistí. Klientky byly nesmírně vděčné za naši pomoc. Samotné by totiž dle jejich vlastních slov pravděpodobně neměly sílu ani odvahu se do větších sporů s firmou pouštět.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek