Parťák, který je s vámi u každého kroku

17. dubna 2023

Víte, co dělat, když se připletete do autonehody? Pan Zdeněk byl na vážkách, proto se hned po incidentu obrátil na D.A.S. A dobře udělal. Asistence, právní rady a zajištění komunikace s pojišťovnou vám ušetří nejen mnoho časů, ale také nervů.

Pan Zdeněk je opatrný a spolehlivý řidič, který se na silnicích bez nehod pohybuje už desítky let. Jednoho dne však měl smůlu a cyklus jízdy bez nehod se přerušil. Z bouračky sice vyvázl bez zranění, ale jeho auto to ošklivě odneslo. Ještě že měl sjednané pojištění právní ochrany. Při telefonátu mu právníci vysvětlili, jak má správně postupovat – hezky krok za krokem

Pan Zdeněk dostal jasné instrukce, a podle nich se také řídil: vše nahlásil na pojišťovnu a zaslal důkazy o nehodě na policii. Jelikož byl uznán za poškozeného, byla celá věc nahlášena na odpovědnostní pojišťovnu viníka, která provedla likvidaci formou totální škody. Tady se ovšem vyskytl první problém. Navrhovaný odhad škody vůbec neodpovídal realitě. Pan Zdeněk se nenechal odbýt, a oslovil D.A.S. podruhé. Právníci situaci už znali, a tak bleskově kontaktovali pojišťovnu a požadovali, aby své rozhodnutí přehodnotila. To se nakonec stalo.  

V tuto chvíli by se mohlo zdát, že celá věc je tímto vyřešená. Opak byl pravdou. Vyskytl se ještě jeden háček. Pan Zdeněk totiž začal řešit náhrady nákladů za zapůjčení náhradního auta, zatímco se jeho auto opravuje. Právníci navrhli, aby svůj nárok uplatnil u pojišťovny viníka, jenže pojišťovna se opět cukala – tentokrát uznala jen část z nárokované částky.  

Jak to celé dopadlo? I v tomto případě byli právníci úspěšní. Pojišťovna nakonec uznala dané nároky a uhradila pan Zdeňkovi požadovanou částku za zapůjčení náhradního vozidla po celou dobu opravy svého auta. „Moc vám děkuji. Ani nevím, co bych si bez vás počal,“ řekl vděčně právníkům. Kromě starostí totiž ušetřil poměrně velké peníze. Bez sjednaného pojištění by za služby advokáta pravděpodobně zaplatil částku ve výši 18.005 Kč. Pan Zdeněk se hned 3krát přesvědčil o tom, že na D.A.S. se může vždy spolehnout.  

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Včera

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek