Pekelná rekonstrukce

29. června 2018

"Za dobrého řemeslníka šel bych světa kraj..." Zhruba takhle by mohly vypadat verše Jaroslava Vrchlického, kdyby si měl projít stejně nepovedenou rekonstrukcí kuchyně, jakou si musela projít slečna Blanka.

Najít dobrého řemeslníka je možná složitější než najít jehlu v kupce sena. Když ale přijde doba rekonstrukce bytu či domu, nemáme na výběr. V lepším případě poradí přátelé, v horším zabrousíme do vod internetu a naslepo někoho zkusíme oslovit. To byl bohužel i případ slečny Blanky, která řemeslníka vybrala náhodně. Po podpisu smlouvy o dílo započaly rekonstrukční práce a začaly se dít věci.

Rekonstrukce probíhala jako na houpačce, někdy rychle, někdy pomalu a někdy vůbec. Když se blížilo datum, kdy mělo být vše hotovo, šla se slečna Blanka do svého bytu podívat, jestli už by se mohla nastěhovat zpátky – přechodné bydlení totiž měla pouze na dobu uvedenou ve smlouvě o dílo. Nejen, že v bytě nebylo vše tak, jak být mělo – rekonstrukce nedokončená, nekvalitně provedená, ale nějakou záhadou řemeslníci zvládli poničit i koupelnu. Navíc jí majitel stavební firmy oznámil, že končí s podnikáním, že prý „na to už nemá nervy“. Slíbil jí ale kompenzaci za nedokončené práce a další komplikace. Se vším všudy vznikla slečně Blance škoda ve výši 64 563,- Kč. Když se snažila urgovat zaplacení, vždy jen slyšela, že už to majitel firmy zítra pošle, že na to jen zapomněl. Jako z kolovrátku. To už jí ale došla trpělivost a předala případ nám.

Věc jsme nastudovali a rychle se na firmu obrátili s předžalobní výzvou a výslovně v ní firmu upozornili, že v případě neuposlechnutí ihned podáme žalobu. Majitel firmy reagoval prosbou, že škodu určitě uhradí, ale jestli by prý mohl ve splátkách. Po dohodě se slečnou Blankou jsme připravili dohodu o uznání dluhu se splátkovým kalendářem. Výši splátek si určila sama slečna Blanka, protistrana z obavy ze soudního sporu vše akceptovala a postupně v měsíčních splátkách uhradila celou škodu ve výši 64 563,- Kč. Na D.A.S. je totiž spolehnutí v každé životní situaci.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Včera

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek