Podvodník na telefonu

23. února 2021

Na podvodníky dnes narazíte na každém rohu. Stejnou zkušenost má i pan Dalibor, kterému se podařilo naletět na podvodnou telefonickou smlouvu. Jak z toho nakonec vyvázl? To se dozvíte v našem příběhu.

Telefonáty z neznámých čísel a pochybnými nabídkami – to v dnešní době není nic zvláštního. Podobnou situaci zažil i pan Dalibor, který hovor z neznámého čísla ochotně zvedl. Volající mu sdělil, že pro něj má nabídku o zajištění inzerčních služeb a že smlouvu stačí uzavřít po telefonu. Pan Dalibor měl už dříve předplacenou inzerci, proto se domníval, že se jedná o pouhé prodloužení smlouvy. A tak na nabídku volajícího kývl. V tu chvíli ještě netušil, že naletěl podvodníkovi.

Vše bylo v pořádku až do okamžiku, kdy panu Daliborovi přišla faktura na úhradu 10.000 korun. „K čemu jsem se to proboha upsal,“ dumal pan Dalibor. Na první pohled se zdálo, že jedná o omyl, takže se rozhodl zprávu ignorovat. Pocit klidu však netrval dlouho – po nějaké době začaly chodit výhružné upomínky. V tu chvíli toho pan Dalibor už měl dost a požádal právníky z D.A.S., zda by neprověřili jednání dané firmy. Jak to bylo dál?

Netrvalo dlouho a právníci našli, co hledali – firma, která panu Daliborovi vyhrožovala, byla ve skutečnosti proslulá svými podvody a nekalými praktikami. Právníci nicméně požádali podvodnou firmu, aby doložila své důkazy. Po zaslání sestříhané nahrávky telefonického hovoru bylo zcela zřejmé, že pan Dalibor byl jednáním protistrany uveden v omyl, a za normálních okolností by smlouvu neuzavřel. Právní titul1 navíc vůbec neexistoval, proto protistrana nemohla požadovat uhrazení faktury.

Když se právníci obrátili na podvodníka s výzvou o stornování faktury, nezbylo mu nic jiného, než vyhovět. Lež má krátké nohy a v tomto případě se to naštěstí ukázalo velmi rychle. Pan Dalibor si mohl oddychnout a vzít si z celé situace ponaučení, že příště bude ohledně pochybných nabídek po telefonu obezřetnější.

 

  1. Právní tituly – zákonné důvody pro uchovávání osobních údajů.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak nizozemský radar rozdával pokuty na potkání

Jak moc věříte moderním technologiím? Pan Bořek, majitel velké autobusové společnosti se pěkně spálil. A to hned několikrát po sobě. Ještě že měl na své straně ostřílené advokáty, kteří věděli nejen, jak prokázat nedostatky radaru, ale také jak se domluvit s nekompromisními úředníky.

Celý článek
Před týdnem

Lapálie se sedačkou

Lapálie se sedačkou

Máte štěstí na poctivé prodejce? Někteří udělají vše, co vám na očích vidí, jiným jde jenom o zisk. A co teprve, když přijde na reklamaci. Jednu špatnou zkušenost má i paní Andrea, která chtěla vrátit peníze za poškozený kus nábytku.

Celý článek
Před 2 týdny

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

S exekutory si není radno zahrávat. Své o tom ví také pan Ondřej, který se do jejich spárů dostal zcela nevinně. Ještě že měl po svém boku advokáty z D.A.S. Podívejte se, jak postupovat, když vám vymahači majetku neoprávněně zabaví vaše osobní věci.

Celý článek