Pojišťovna, která pro udržení klientů udělá cokoliv

19. června 2023

Kdo má ostřejší lokty, ten vyhrává. Málokde se strhává takový konkurenční boj jako mezi pojišťovnami. Aby klienty ukořistily pro sebe a udržely je, jsou ochotné udělat cokoliv. O tom se přesvědčila také paní Lucie, která se nechala unést první výhodnou nabídkou. Pak toho ale litovala.

Výhodné nabídky, které až tak výhodné nebývají. Paní Lucie hledala pojistku pro své auto s jasným cílem: najít to nejlepší. Na jedno takové narazila u nejmenované pojišťovny, která jí společně s povinným ručením nabízela za dobrou cenu i havarijní pojištění. Paní Lucie se nechala strhnout úžasnými benefity i přesvědčivým přednesem pojišťováka a rozhodla se smlouvu podepsat. 

Jenže to neměla dělat… záhy totiž zjistila, že jiná pojišťovna nabízí mnohem lepší cenu. „To jsem se tedy unáhlila,“ zakroutila hlavou paní Lucie a po pár dnech zaslala pojišťovně písemnou výpověď s důvodem pro zrušení pojistky (sjednání jiné pojistné smlouvy). V tu chvíli si myslela, že celá záležitost je uzavřená. V tom se ale mýlila.  

První reakce pojišťovny zněla takto: „To je zvláštní, ale žádnou pojistnou smlouvu pod vaším jménem tady nemáme,“ ozvali se jí z pojišťovny. Paní Lucie se nedala a zaslala pojistnou smlouvu znovu. Trvalo to celé 2 měsíce, než pojišťovna odpověděla: „Je nám líto, ale odstoupení ze smlouvy nepovažujeme za platné. Sjednání pojistky s jinou pojišťovnou nevidíme jako důvod k zániku původního pojištění.“  

Paní Lucie se v kličkách pojišťovny nevyznala, a tak na pomoc zavolala někoho, kdo je na ně expert. Právníci D.A.S. celý případ pečlivě prostudovali a měli jasno: pojišťovna nemá nárok paní Lucii držet v šachu. A svou pravdu se rozhodli také dokázat. Obrátili se na pojišťovnu a argumentovali tím, že paní Lucie zaslala výpověď včas (podle pojistných podmínek) a z jejího jednání bylo zřejmé, že výpověď myslí vážně. 

Pojišťovna věděla, že vyjednávání s D.A.S. je marné. A proto jí nezbývalo nic jiného než přistoupit na stanovisko paní Lucie a pojistnou smlouvu ukončit zpětně. „To mi spadl kámen ze srdce,“ vydechla s úlevou paní Lucie, jakmile zjistila, že spor s právníky vyhrála. Nejen, že ušetřila peníze za placení obou pojistek, ale také za případné náklady na právní pomoc. 

  

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek