Pokuty se prý platit nemusí

13. března 2017

“Překročili jste povolenou rychlost? Jeli bez zapnutého pásu? Telefonovali za jízdy? Nezaobírejte se pokutami a v klidu porušujte předpisy dál. My za vás vše vyřešíme!” Reklamní sliby rádoby právníků se šíří po internetu jako lavina a lidé jim věří. Jako pan Ondřej. Když pak náhle musel odevzdat řidičský průkaz kvůli dosažení 12 bodů, byl v šoku.

Mnoho řidičů sní o světě bez zbytečných dopravních omezení. A mnoho neférových lidí toho využívá a slibuje jim služby, které není možné splnit. Řeč je o pochybných právních rádcích, kteří tvrdí, že pokuty za dopravní přestupky není nutné platit a že své klienty ve správním řízení zastoupí. Pan Ondřej si také sjednal tzv. pojištění proti pokutám. Přesto jednoho dne našel ve své poštovní schránce oznámení o dosažení bodů a výzvu k odevzdání řidičského průkazu. Což byl pro něj jako pro řidiče z povolání velký problém.

Začali jsme pátrat po příčině problému. Ukázalo se, že pojišťovna pana Ondřeje fakticky nezastupovala, nedostavovala se k jednání ani nereagovala na výzvy správních orgánů a navíc napodobovala podpis svého klienta na úředních dokumentech.

Podali jsme tedy námitky proti správnímu řízení, díky čemuž bylo pravomocné rozhodnutí odloženo a pan Ondřej mohl nadále řídit motorová vozidla. Po důkladném přezkoumání navíc správní orgán toto rozhodnutí zrušil, protože klient nebyl za tento přestupek kvůli pojišťovně zodpovědný. Tím pádem se panu Ondřejovi neodečetly příslušné body a nemusel odevzdat řidičský průkaz. Dále jsme panu Ondřejovi doporučili školení bezpečné jízdy, díky kterému získal další tři body k dobru. Od té doby už se pan Ondřej v podobných případech obrací výhradně na nás.

 

 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek