Poněkud komplikovanější sousedé

6. března 2023

Když máte dobré sousedy, život ve vaší čtvrti je hned lepší. Zato když máte sousedy, kteří nedodržují domácí pravidla, z bydlení se může vyklubat noční můra. To zažila také paní Marcela. Jak si poradila s nepříjemnými sousedy?

Paní Marcela bydlí v hezké oblasti na okraji města. Tuto lokalitu si vybrala záměrně – pro její klid. Benefit zvoleného místa se ovšem změnil ve chvíli, kdy spolek zahrádkářů začal pozemek vedle paní Marcely pronajímat pro pořádání různých oslav. Nájemci slavili často, nahlas a do brzkých ranních hodin.  

Frustrace paní Marcely se časem zhoršovala. Špunty do uší ani léky na spaní jí nedopřály potřebný klid, a tak se rozhodla kontaktovat místní zahrádkáře. „Mohli byste prosím provádět důslednější kontrolu nájemníků? Tyhle věčné party do rána se nedají vydržet,“ stěžovala si. Všechno však bylo marné. Spolek zahrádkářů ji odpálkoval s tím, že nemají čas kontrolovat každého nájemníka. „Pokud je hluk opravdu tak špatný, jak říkáte, obraťte se na městskou policii,“ řekli jí.  

Netrvalo dlouho a k takového scénáři opravdu došlo. Hudba hrála na plné pecky dlouhé hodiny a účastníci oslavy se chovali neurvalEe jako obvykle. Tentokrát paní Marcela nezaváhala a zavolala strážníky, aby zábavu na sousedním pozemku uklidnili.  

Další týden ovšem startovalo nové kolo veselí. Teď se konala oslava, která byla dokonce zakončená ohňostrojem. Rakety odpálené z vedlejší parcely nebyly jen hlučné, ale navíc skončily na pozemku paní Marcely. Tohle byla poslední kapka. 

Právníci D.A.S. poslouchali hrůzostrašné zážitky paní Marcely a jenom kroutili hlavou. Věděli, že s tím musí něco udělat. A to rychle. Po prozkoumání problému a jeho analýze zaslali zahrádkářům ostrou výzvu, aby dalším podobným situacím zamezili. Rovněž jim vysvětlili, že jejich nájemníci nemohou obtěžovat okolí a že za tyto problémy jsou jako vlastníci nemovitosti zodpovědní právě oni. Zahrádkáři výzvu prostudovali a po pečlivém uvážení situace zaslali odpověď: „Paní Marcelo, velmi se omlouváme. V zájmu zachování mírových vztahů budeme od nynějška nájemníky vybírat pečlivěji. Spolu s tím se taky postaráme, aby oslavy nevybočovaly z přiměřených mantinelů.“  

Jak to nakonec dopadlo, ptáte se? Hlasitá hudba, ohňostroje a veselí do ranních hodin skončily. Na sousedním pozemku se sice nájemníci střídají jako za starých časů, tentokrát se ale chovají slušně a respektují klid paní Marcely. „Zachránili jste mi zdravý rozum i nervy,“ děkovala právníkům, když se jí po nějaké době ptali, zda je vše v pořádku. V jejím sousedství teď konečně vládne pohoda a klid.    

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek