Poničená zásilka za 17.000 Kč

19. prosince 2023

Víte, jak postupovat, když se vám cestou poškodí balíček a přepravce nechce uznat vinu? Takovou otázku musela řešit i paní Daniela. V sázce byl nový kočárek za téměř 17.000 Kč. Jak si nakonec poradila?

Paní Daniela už dlouhé týdny plánovala, jak si pořídí zbrusu nový kočárek pro svou dceru. Když jí konečně přišel, nadšení z ní rázem opadlo. Kočárek byl sice přesně takový jako na fotkách, ale z praktického hlediska jí jednoduše nevyhovoval. S prodejcem se tedy domluvila na tom, že kočárek upraví a přidá korbu. „To zní skvěle,“ radovala se z možnosti paní Daniela a zboží poslala zpět na přestavbu.  

Jenže…v tom se objevil háček. Během přepravy došlo k jeho poškození a společnost odmítala převzít zodpovědnost. „Je nám líto, ale zboží nebylo dostatečně zabalené.“ Paní Daniela kroutila hlavou: „To se mi snad zdá.“ Kočárek zabalila do originální krabice a přidala výplň přesně tak, jak zboží přišlo od prodejce. Nesouhlasila tedy s tím, že by zásilka nebyla dostatečně zajištěná. Z fotodokumentace navíc vyplývalo, že krabice byla na několika místech protržená. Reklamaci jí však přepravce neuznal, a to byla poslední kapka. Paní Daniele nezbývalo nic jiného než se obrátit na D.A.S.  

Advokáti se rychle pustili do práce a zaslali výzvu k přehodnocení reklamace. Když přepravce viděl, že se do situace zapojila D.A.S., navrhl dvě možnosti: velmi symbolickou kompenzaci za poškození při přepravě, nebo uhrazení kupní ceny kočárku. Ani s jednou možností však paní Daniela nesouhlasila. V prvním případě by jí zůstal poškozený kočárek bez záruky, v druhém případě by přišla o peníze – kočárek totiž pořídila v akci a nyní se prodával za výrazně vyšší cenu. 

Advokáti se znovu obrátili na přepravce, ale tentokrát s tím, aby zaplatil částku odpovídající aktuální ceně kočárku. Jak to nakonec dopadlo? Přepravce věděl, že D.A.S. jen tak neustoupí, a tak se rozhodl vyhovět požadavku paní Daniely. Na jejím účtu se brzy objevila částka 16.990 Kč, za kterou si mohla zakoupit zbrusu nový model, což rázem vyřešilo všechny její problémy.  

Kdyby si paní Daniela na řešení sporu najala advokáta, zaplatila by asi 10.067 Kč (příprava a převzetí právního zastoupení, předžalobní výzva, další výzva protistraně, opakovaná konzultace). Pojištění právní ochrany jí nejen ušetřilo peníze, ale také spoustu starostí. „Moc děkuji za ochotu a rychlé vyřešení celé situace,“ řekla vděčně advokátům D.A.S.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek