Posezení na dlouhé lokte

22. října 2019

Paní Zuzana se rozhodla pro oživení svého obýváku novým gaučem. Po dlouhém hledání konečně našla takový, který perfektně zapadal do interiéru celého bytu, navíc za příznivou cenu. Zboží objednala, nechala si jej doručit a vynést do svého bytu. Pak se ale dostavilo zklamání.

Po vybalení pohovky paní Zuzana se smutkem zjistila, že nová pohovka za 18.000,- Kč je na několika místech poškozená. Obrátila se proto na prodejce, u kterého gauč zakoupila, a uplatnila své právo reklamace. Ten se zachoval příkladně, pohovku přijal k reklamaci a vystavil paní Zuzaně příslušný protokol. Spolu s tím paní Zuzanu ujistil, že jakmile bude reklamace vyřízená, ihned ji bude kontaktovat. Čas však neúprosně plynul a vyjádření prodejce, nebo jakákoliv jiná zpráva, stále nepřicházely. Pokusila se proto u prodejce reklamaci zaurgovat a zjistit, jak se věci mají. Bohužel neúspěšně a nejistota z osudu gauče a prázdného obývacího pokoje narůstala.

Za této situace kontaktovala paní Zuzana naši společnost, abychom zjistili, co se dá dělat a s reklamací jinak perfektní pohovky jí pomohli. Po prostudování podkladů, které nám paní Zuzana poskytla, jsme zjistili, že prodejci již uplynula 30 denní lhůta, kterou na vyřízení reklamace měl. To znamenalo, že paní Zuzana měla možnost od kupní smlouvy odstoupit a požadovat po prodejci vrácení peněz, které u něj za gauč utratila.

Jelikož zakoupená pohovka ale, nebýt poškození, vyhovovala paní Zuzaně jak po technické, tak i vzhledové stránce, upřednostňovala paní Zuzana variantu, aby jí prodejce zakoupenou pohovku buď opravil, nebo aby jí dodal nový, identický kus. V tomto duchu jsme také zaslali výzvu prodejci, ve které jsme ho jednak upozornili na možnost paní Zuzany od smlouvy odstoupit, a jednak jej informovali o požadovaném způsobu vyřízení reklamace. Za několik málo dní od doručení naší výzvy prodejce paní Zuzanu kontaktoval, aby se s ní domluvil na dodání nové sedačky a dále ji s ohledem na překročení lhůty pro vyřízení reklamace nabídl finanční kompenzaci ve výši 2.700,- Kč, tedy 15 % z ceny gauče, což paní Zuzana s díky přijala.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek