Právní boj s pojišťovnou

6. září 2021

Řízení náklaďáku je pro pana Martina denní chléb. Je připravený na objížďky, zúžení i jiné dopravní komplikace. Na neopatrného řidiče v protisměru ale tentokrát připraven nebyl. Vyklubal se z toho nepříjemný dopravní incident, který musela řešit pojišťovna i právníci D.A.S. Jak to celé dopadlo?

Pravidelná zúžení na českých silnicích zkouší trpělivost mnoha řidičů. Trpělivost došla i jednomu z nich, který ve spěchu nedal přednost nákladnímu autu pana Martina. Ten začal prudce brzdit, aby se vyhnul srážce, a přitom se mu z návěsu uvolnil náklad, který poškodil zadní stěnu kabiny. „Ale ne, co teď budu dělat,“ lamentoval pan Martin, který sice z nehody vyvázl bez jediného škrábnutí, ale zato se zdemolovaným autem. Cena za jeho opravu se vyčíslila na 752.773 Kč bez DPH.  

Když se dopravce pana Martina obrátil na pojišťovnu, aby mu uhradila škodu, čekal ho nepříjemný šok. „Je nám líto, ale peníze vám nemůžeme vyplatit,“ stálo v dopisu od pojišťovny, která se odkazovala na výluku ve všeobecných podmínkách. Tam stálo, že pojištění se nevztahuje na škody způsobené přepravovaným nákladem. Bezradný dopravce rychle kontaktoval společnost D.A.S., aby mu pomohla vyřešit tuto nepříjemnou patálii.  

Právníci se obrátili na pojišťovnu a zpochybnili jednoznačnost této výluky, na což velmi rychle zareagovala odkázáním na další výluku. Nově tvrdila, že náklad nebyl pořádně zajištěn. V tu chvíli se právníci D.A.S. rozhodli spojit síly se spolupracující advokátní kanceláří a začali pátrat po dalších důkazech. Jak to pokračovalo?  

Právníci pojišťovnu upozornili, že ne každý samovolný pohyb nákladu je zapříčiněn jeho špatným upevněním a ukázali jí konstrukční možnosti soupravy pana Martina. Ta s tímto tvrzením nesouhlasila, ale to už bylo marné, protože soud dal zapravdu právníkům D.A.S.  

Bylo dobojováno. Pojišťovně nezbylo nic jiného než uznat svou porážku a vyplatit dopravci celých 752.773 Kč. „Ještě že jsme měli sjednané to pojištění,“ řekl s úlevou pan Martin. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek