Přechod pro bruslaře

3. září 2019

Stačil jeden špatný krok a dvouměsíční neschopenka byla na světě. Při holomrazech v únoru tohoto roku utrpěl pan David nepěknou zlomeninu kotníku. Na jinak suchý přechod se někomu podařilo rozlít tekutinu, která jeho povrch proměnila v rychlobruslařskou dráhu.

Při návratu z divadelního představení, v němž hrál jeho syn, pan David uklouzl na neosvětleném přechodu pro chodce. Ačkoliv byly chodníky i silnice suché, nějakému „umělci“ se podařilo zlít celý přechod jakousi tekutinou. Ta v mnoha stupních pod nulou samozřejmě zmrzla. Kvůli nedostatku světla si pan David námrazy nevšiml a následovalo nevyhnutelné. Zlomený kotník, nechodící sádra na dva měsíce a neschopenka.

A jelikož po Vánocích je každá koruna dobrá, neschopenka panu Davidovi zrovna dvakrát vhod nepřišla. Obrátil se proto na nás, abychom zajistili vymáhání náhrady ušlé mzdy a bolestného. Nutno podotknout, že pan David se ukázal jako ukázkový klient – veškeré podklady, které jsme pro posouzení a vyčíslení nároků potřebovali, nám dodal doslova bleskurychle. Lékařskou zprávu, čestné prohlášení svědka, výpis z účtárny zaměstnavatele, potvrzení sociálky a lékařský posudek k bolestnému. Vše jsme měli na stole dřív, než byste řekli „úrazové pojištění“.

Na základě dodaných podkladů jsme se na správce přechodu pro chodce, tedy města, v němž k úrazu došlo, obrátili s výzvou k uspokojení nároku pana Davida. Celkem jsme pro něj požadovali ušlou mzdu ve výši 43 000,- Kč, bolestné ve výši 30 000,- Kč a proplacení nákladů na vypracování posudku pro účely určení výše bolestného ve výši 200,- Kč. Vše proběhlo hladce a bez komplikací – město hned tři dny od obdržení výzvy vše nahlásilo své pojišťovně. Od té pan David po necelém měsíci obdržel celých 73 200,- Kč.

My pak od pana Davida obdrželi děkovný dopis, ve kterém náspochválil za rychlost, vstřícnost a profesionalitu, se kterými jsme se jeho případu zhostili.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 4 dny

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před týdnem

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek
Před 2 týdny

Dopravní asistence se vždycky hodí

Dopravní asistence se vždycky hodí

Víte, co dělat, když vám někdo poškodí auto? Kde nahlásit škodu a jak sepsat záznam o nehodě? V těchto vypjatých situacích je dobré mít na své straně někoho, kdo vás krok za krokem navede a zodpoví všechny vaše otázky. Přesvědčil se o tom i pan Libor.

Celý článek