Prý alespoň zkusili, jestli třeba nezaplatí

31. ledna 2018

Dodavatelé energií čas od času nejednají úplně férově a chtějí po svých odběratelích, aby platili horentní částky za energie, které nikdy ani nemohli odebrat. Přesně tak se to stalo i paní Růženě, když si užívala zaslouženého důchodu.

Při pravidelné kontrole plynoměru v bytě paní Růženy měl technik údajně zjistit, že neoprávněně se zařízením manipulovala. Následně ji kontaktoval dodavatel s tím, že na základě znaleckého posudku skutečně s plynoměrem neoprávněně manipulovala, a proto po ní požaduje úhradu 74 563 Kč za neoprávněný odběr plynu.

Případ jsme převzali, prostudovali podklady a došli jsme k tomu, že dodavatel neprokázal, že paní Růžena skutečně s plynoměrem jakkoliv manipulovala, když byla pouze poškozená plomba. Neprokázal dokonce ani to, zda plynoměr chybně fungoval či jak došel k výsledné částce, kterou po paní Růženě požadoval. Obrátili jsme se proto na dodavatele s žádostí o vysvětlení těchto nejasností a zároveň jsme argumentovali tím, že částka je nepřiměřeně vysoká k předchozí spotřebě. Dodavatel nicméně stále trval na svém.

Ve chvíli, kdy jsme již byli připraveni předat věc spolupracující advokátní kanceláři, obdržela paní Růžena dopis, ve kterém dodavatel uznal své pochybení a sdělil paní Růženě, že částku již nadále nebude vymáhat. Následně ještě poslal paní Růženě písemnou omluvu za způsobené komplikace.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek