Prý měl být rád, že dostane alespoň něco

7. března 2018

Vítr ve vlasech a radost z jízdy. Přesně to je koníčkem pana Vojtěcha. Svůj kabriolet dostal od svých dětí ke kulatinám a ani ve snu by ho nenapadlo, že mu radost, kterou z dárku i po letech měl, může něco pokazit. Tedy do doby, než se svým kabrioletem havaroval.

Pan Vojtěch se rozhodl uplatnit svou havarijní pojistku. A po mnoha letech jejího placení bez jediného škrábance očekával, že vše proběhne bez problémů. Chyba lávky! Pojišťovna škodu na kabrioletu označila jako totální, vyčíslila obecnou hodnotu vozidla před nehodou na 283 000 Kč a cenu zbytků kabrioletu na 74 600 Kč.

S tím pan Vojtěch nesouhlasil a napsal své pojišťovně stížnost, ve které namítal, že stejná auta se prodávají za ceny okolo 350 000 Kč. Pojišťovna jeho stížnosti ale žádnou váhu nepřikládala a poslala pana Vojtěcha i s jeho stížností doslova do háje. Prý měl být rád, že dostane vůbec něco. To už ale panu Vojtěchovi došla trpělivost a obrátil se na nás.

Nejprve jsme to s pojišťovnou zkusili po dobrém, což nezabralo. Nechali jsme proto zpracovat znalecký posudek. Ten jasně hovořil ve prospěch pana Vojtěcha. Pod tíhou důkazů pojišťovna neměla na výběr než uznat nárok pana Vojtěcha a doplatit mu bezmála 65 000 Kč. Pan Vojtěch si tak mohl dovolit „zánovní“ kabriolet a je rád, že na pojišťovnu nebyl sám.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 2 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek