Prý ten kočárek vystavovali slunečnímu svitu

23. dubna 2019

Nadšení rodiče, plni očekávání svého prvního dítka, na nic nečekali a koupili kočárek s dostatečným předstihem. Přáli si, aby bylo pro miminko vše nachystáno včas. Z údajně dokonale funkčního kočárku, se vyklubal nefunkční kus. Přední kolečka nezatáčela, jak měla a celá konstrukce byla uvolněná. Zklamaní rodiče tedy kočárek v hodnotě 15 000 Kč ihned reklamovali.

Radost z procházek s kočárkem netrvala dlouho a po měsíci se vyskytla stejná vada a kočárek dokonce měnil barvu. Rozárka si tak musela chvíli odpočinout od jízd v kočárku a počkat si na další vyřízení reklamace. Ta byla vyřízena rychle a podle servisní zprávy i nejlépe, jak mohla – údajně došlo k opravě kolečka i dotažení celé konstrukce, ovšem vyblednutí korbičky označili za nesprávné užívání, tedy přílišné vystavování slunečnímu svitu

Ani druhá reklamace nepomohla a po pár týdnech musel tatínek absolvovat celý reklamační proces znovu. Po dvou týdnech mu ale odepsali, že se závada na kolečkách a konstrukci neprojevila a změnu barvy argumentovali stejně, tudíž se reklamace zamítá. Pokud chce prý nadále něco řešit, ať si nechá udělat znalecký posudek a podá žalobu. To je však samo o sobě finančně a časově velice zatěžující. Všichni víme, že po narození dítěte mají rodiče úplně jiné starosti, proto se tatínek obrátil na nás

Prostudovali jsme reklamační dokumentaci a komunikaci s prodávajícím a došli jsme k závěru, že tatínek je samozřejmě v tomto případě v právu. Sepsali jsme proto velmi důraznou výzvu prodejci, aby svůj postoj k vyřizování reklamace změnil, v opačném případě jsme byli připraveni za klienta nechat vypracovat znalecký posudek a podat žalobu k soudu. Jeden by nevěřil, jaké zázraky se pak začaly dít – závada se najednou projevila, a to nejen ta s kolečky a konstrukcí, ale i ta se změnou barvy. Dokonce byl rodině bezplatně poskytnut náhradní kočárek po celou dobu vyřizování reklamace. Prodávající poté navrhl výměnu všech vadných komponentů za nové a bezvadné. Rodiče byli z nového přístupu prodávajícího mile překvapeni a s navrženým řešením souhlasili. Kočárek nyní plní své poslání bezvadně, a hlavně rodiče nemuseli utrácet peníze za znalecké posudky a soudy. Kdyby si rodiče nechali vypracovat znalecký posudek a soudně po prodejci vymáhali částku 15 000 Kč, museli by nejprve z vlastních prostředků vynaložit částku zhruba 21 750 Kč (částka zahrnuje soudní poplatek, posudek soudního znalce a 3 úkony právního zastoupení).  

Zkrátka a jednoduše, se silným partnerem v zádech jako je pojištění právní ochrany od D.A.S. se nemusíte bát nikoho, kdo by vás chtěl krátit na vašich právech. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek
Před týdnem

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Jak vykutálený dodavatel zvýšil fixní cenu plynu o 113 %

Když se s dodavatelem domluvíte na fixní cenu za plyn, máte to za to, že to tak bude. Vždyť je to přece ve smlouvě, říkáte si. Takovou představu měl i pan Ladislav, který poctivě platil domluvené měsíční zálohy. Jenže v tom se spletl.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak nepřijít o body (a peníze)

Jak nepřijít o body (a peníze)

Kdo chce řidiče bít, hůl si vždy najde. Byla to pravda i v případě pana Filipa, který byl neprávem obviněný ze závažného přestupku. Ještě že měl po svém boku advokáty D.A.S., kteří se nemilosrdných úředníků nezalekli.

Celý článek