Prý ten kočárek vystavovali slunečnímu svitu

23. dubna 2019

Nadšení rodiče, plni očekávání svého prvního dítka, na nic nečekali a koupili kočárek s dostatečným předstihem. Přáli si, aby bylo pro miminko vše nachystáno včas. Z údajně dokonale funkčního kočárku, se vyklubal nefunkční kus. Přední kolečka nezatáčela, jak měla a celá konstrukce byla uvolněná. Zklamaní rodiče tedy kočárek v hodnotě 15 000 Kč ihned reklamovali.

Radost z procházek s kočárkem netrvala dlouho a po měsíci se vyskytla stejná vada a kočárek dokonce měnil barvu. Rozárka si tak musela chvíli odpočinout od jízd v kočárku a počkat si na další vyřízení reklamace. Ta byla vyřízena rychle a podle servisní zprávy i nejlépe, jak mohla – údajně došlo k opravě kolečka i dotažení celé konstrukce, ovšem vyblednutí korbičky označili za nesprávné užívání, tedy přílišné vystavování slunečnímu svitu

Ani druhá reklamace nepomohla a po pár týdnech musel tatínek absolvovat celý reklamační proces znovu. Po dvou týdnech mu ale odepsali, že se závada na kolečkách a konstrukci neprojevila a změnu barvy argumentovali stejně, tudíž se reklamace zamítá. Pokud chce prý nadále něco řešit, ať si nechá udělat znalecký posudek a podá žalobu. To je však samo o sobě finančně a časově velice zatěžující. Všichni víme, že po narození dítěte mají rodiče úplně jiné starosti, proto se tatínek obrátil na nás

Prostudovali jsme reklamační dokumentaci a komunikaci s prodávajícím a došli jsme k závěru, že tatínek je samozřejmě v tomto případě v právu. Sepsali jsme proto velmi důraznou výzvu prodejci, aby svůj postoj k vyřizování reklamace změnil, v opačném případě jsme byli připraveni za klienta nechat vypracovat znalecký posudek a podat žalobu k soudu. Jeden by nevěřil, jaké zázraky se pak začaly dít – závada se najednou projevila, a to nejen ta s kolečky a konstrukcí, ale i ta se změnou barvy. Dokonce byl rodině bezplatně poskytnut náhradní kočárek po celou dobu vyřizování reklamace. Prodávající poté navrhl výměnu všech vadných komponentů za nové a bezvadné. Rodiče byli z nového přístupu prodávajícího mile překvapeni a s navrženým řešením souhlasili. Kočárek nyní plní své poslání bezvadně, a hlavně rodiče nemuseli utrácet peníze za znalecké posudky a soudy. Kdyby si rodiče nechali vypracovat znalecký posudek a soudně po prodejci vymáhali částku 15 000 Kč, museli by nejprve z vlastních prostředků vynaložit částku zhruba 21 750 Kč (částka zahrnuje soudní poplatek, posudek soudního znalce a 3 úkony právního zastoupení).  

Zkrátka a jednoduše, se silným partnerem v zádech jako je pojištění právní ochrany od D.A.S. se nemusíte bát nikoho, kdo by vás chtěl krátit na vašich právech. 

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 5 dny

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Když touha po odpočinku skončí v rukou advokátů

Víte, kde je ten nejlepší relax? Přece ve sprše. Své o tom ví také paní Daniela, která si do ní plánovala pořídit masážní box. Myšlenka o úžasném odpočinku se však brzy rozplynula. A bez pomoci D.A.S. se nakonec neobešla.

Celý článek
Před týdnem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Spor s pojišťovnou, který skočil triumfem

Pan Martin měl opravdu smolný den. Připletl se do dopravní nehody, která nepoškodila jen jedno, ale dokonce dvě jeho auta zaparkovaná podél silnice. Když pak požadoval proplacení škod, pojišťovna si hbitě našla kličku, jak se své zodpovědnosti vyhnout.

Celý článek
Před 2 týdny

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Jak vyhrát boj s Krajskou správou silnic?

Výmoly, štěrk, nerovnosti na silnici. V nejlepším případě to odnese jen pneumatika, v horším případě i disk nebo další části auta. V případě pana Leoše to bylo obojí. S úhradou oprav za škodu to však tak jednoduché nebylo.

Celý článek