Rodinné peklo

21. května 2023

Říká se, že tchýně se svou snachou mohou být někdy na ostří nože. To se potvrdilo i v případě paní Mirky a snachy Lucie, které se nepohodly ohledně rekonstrukce rodinného domu. Spory se vyhrotily do takové míry, že zásah D.A.S. byl nezbytný.

Dvougenerační domy mají své kouzlo – v jednom patře bydlí rodiče, v druhém patře děti se svou rodinou. To znamená, že k sobě vždy máte blízko a domácí záležitosti můžete vyřizovat společně. Jenže někdy může neustálá blízkost spíše uškodit. Své by vám o tom mohla povídat paní Lucie, která se nastěhovala se svým manželem do domu, ve kterém bydlela i jeho maminka. Vzhledem k tomu, že paní Mirka dům přepsala na svého syna, jeho povinností byla pečlivá údržba.

Dům už byl starší, takže postupně začaly odcházet nejrůznější věci. Korunu tomu všemu dal 50letý kotel, který vydával podezřelé zvuky, zhasínal, jak se mu chtělo, byl cítit plynem a při ohřevu z něj šlehaly velké plameny. Opravdové peklo nepředstavoval rozbitý kotel, ale domluva mezi tchýní Mirkou a paní Lucií. „Maminko, ten kotel musíme vyměnit dřív, než celý barák vyletí do vzduchu.“ Jenže s paní Mirkou nebylo jednoduché pořízení. „Vy jste se všichni zbláznili. Dokud tady bydlím, nový kotel se pořizovat nebude,“ řekla dotčeně. Paní Lucie se svým manželem byli už zoufalí. Ať se snažili, jak chtěli, Mirku přemluvit nedokázali. A protože byla situace kritická, požádali o radu právníky D.A.S.

Právníci měli ohledně situace jasno: pro vztahy mezi maminkou a jejím synem se dá použít ustanovení o vztazích mezi nájemcem a pronajímatelem. „Za běžnou údržbu, jako je výměna žárovek, úklid nebo vymetení komína, odpovídá maminka. Nicméně ostatní údržbu věci má na starosti syn, jakožto vlastník služebné věci. Ze zákona jasně vyplývá, že maminka bude muset v této záležitosti ustoupit,“ řekli právníci.

Netrvalo dlouho a začaly se dít zázraky – paní Mirka nakonec ustoupila. Po právní radě dospěla k názoru, že výměna kotle je nevyhnutelná. Po jejím souhlasu už vše šlo jako po drátkách. „Moc děkujeme za vaše poradenství,“ děkovali manželé právníkům. Bůh ví, jak dlouho by jinak trvalo vyjednávají s tvrdohlavou paní Mirkou.

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Včera

Lapálie se sedačkou

Lapálie se sedačkou

Máte štěstí na poctivé prodejce? Někteří udělají vše, co vám na očích vidí, jiným jde jenom o zisk. A co teprve, když přijde na reklamaci. Jednu špatnou zkušenost má i paní Andrea, která chtěla vrátit peníze za poškozený kus nábytku.

Celý článek
Před týdnem

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

Co exekutor schvátí, někdy i vrátí

S exekutory si není radno zahrávat. Své o tom ví také pan Ondřej, který se do jejich spárů dostal zcela nevinně. Ještě že měl po svém boku advokáty z D.A.S. Podívejte se, jak postupovat, když vám vymahači majetku neoprávněně zabaví vaše osobní věci.

Celý článek
Před 2 týdny

Kufr v luftu

Kufr v luftu

Ztracený kufr. To je noční můra každého cestovatele. Víte, co dělat, když vám nedorazí odbavené zavazadlo? Pan Ivan by vám o tom mohl povídat dlouhé hodiny. Přečtěte si, jak s pomocí advokátů D.A.S. dokázal otočit situaci ve svůj prospěch.

Celý článek