Spěchej pomalu

24. října 2023

Opatrnosti na silnici není nikdy dost. O tom se přesvědčil i pan Petr, který se zapletl do nehezké bouračky na dálnici. Vážný úraz, velká škoda na autě a spoustu papírování. To všechno byl jenom začátek. Korunu tomu zasadila pojišťovna, která ho chtěla připravit o náhradu škody.

Dva předjíždějící řidiči a jeden pruh. Nebezpečná situace, která zavinila ošklivou nehodu. Jakmile pan Petr zaregistroval, že se mu do cesty plete další předjíždějící řidič, bylo už pozdě. Jeho auto se vymrštilo a ve vzduchu narazilo do stromu vedle silnice. Výsledkem byla nejen fatální škoda na autě, ale také zlomenina horní části stehenní kosti a pohmoždění pravého hlezna. Druhý řidič byl uznán vinný za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a pan Petr dostal pokutu za překročení rychlosti o 21 km/hod. 

Pan Petr dobře věděl, že vyjednávání s pojišťovnou bude oříšek, a zavolal proto na pomoc D.A.S.  Advokáti se rychle pustili do práce a požadovali pro pana Petra nejen bolestné a ztrátu na výdělku, ale také škodu na osobních věcech a náhradu za ztížení společenského uplatnění. Vše navíc doložili znaleckým posudkem, který vyčíslil celkovou škodu na 750.000 Kč. Pojišťovna sice přistoupila k výplatě pojistky, ale kvůli spoluzavinění nehody zkrátila plnění o 20 %.  

„Ničeho se nebojte, to se ještě může změnit,“ uklidňovali advokáti D.A.S. pana Petra. A měli pravdu. Při bližším posouzení dospěl pověřený právní zástupce k závěru, že odpovědnost plně leží na druhém řidiči – kdyby nezačal vybočovat ze svého jízdního pruhu, k nehodě by bývalo vůbec nedošlo a překročení rychlosti pana Petra na vznik nehody nemělo žádný vliv. V tuto chvíli měla pojišťovna přehodnotit své stanovisko… jenže se tak nestalo. Advokáti D.A.S. to ale nevzdali. Byli plně přesvědčení, že spravedlnost leží na straně pana Petra, a na pojišťovnu podali žalobu.  

Řešení přišlo doslova za pět dvanáct. Těsně před samotným soudním jednání přišla za D.A.S. zástupkyně pojišťovny a navrhla smírné uzavření případy v podobě kompenzace 200.000 Kč, a k tomu částečnou náhradu za náklady řízení. Obě strany si podaly ruce a bylo hotovo.  

Panu Petrovi spadl ze srdce obrovský kámen a byl neskutečně vděčný za podporu advokátů. „Nevím, co bych v této situace bez vás dělal,“ děkoval D.A.S. Kromě starostí také ušetřil mnoho peněz. Bez pojištění právní ochrany by musel platit 10.000 Kč za znalecký posudek, 13.950 Kč na soudní poplatek a 11.761 Kč (vč. DPH) za jeden úkon právní služby (přičemž takových úkonů bylo zapotřebí minimálně 8). Díky D.A.S. tak ušetřil dokonce 120.000 Kč

Chcete i vy, aby za Vámi stál silný partner?

Zadáním telefonního čísla souhlasím s tím, že budu ve zvoleném čase osloven a kontaktován za účelem seznámení se s možnostmi od D.A.S.

Děkujeme!

Obratem vám zavoláme na telefonní číslo +420.

Chyba při zpracování požadavku,
zkuste to prosím později znovu!
Před 3 dny

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Co dělat, když vám soused zabarikáduje příjezdovou cestu

Sousedy a rodinu si bohužel nevybíráme. A že takové spory většinou nemají hladký průběh, může potvrdit i paní Katka, která narazila na opravdu zahořklého obyvatele vedlejšího domu. Situace se vyhrotila natolik, že musela zavolat na pomoc advokáty z D.A.S.

Celý článek
Před týdnem

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Co byste neudělali pro svého domácího mazlíčka

Máte doma čtyřnohého parťáka? Pak jste určitě slyšeli o možnosti pojištění pro zvířata. Jedné takové nabídky využila i paní Anička. Když to potřebovala nejvíce, pojišťovna se k ní otočila zády. Advokáti D.A.S. ji ale ve štychu nenechali.

Celý článek
Před 2 týdny

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Oprava auta, která vám (bez pojišťovny) udělá díru do rozpočtu

Opravy auta nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přesvědčil se o tom i pan Franta, který měl podle servisu zaplatit až 100.000 Kč. Tato suma ho sice překvapila, ale nepolekala. Spoléhal totiž na to, že mu pojišťovna s platbou pomůže. Realita byla ovšem jiná.

Celý článek